Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ματσουκιώτης πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Σπύρος Κωσταδήμας, σε συνέντευξη στην ΕΡΑ 5Ο Ματσουκιώτης Σπ. Κωσταδήμας

Συνέντευξη του προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρου Κωσταδήμα, στην εκπομπή «Πρόσωπα της Ομογένειας»

Ο Ματσουκιώτης πρόεδρος μίλησε
για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία και τις σχέσεις Γερμανίας -  Ελλάδας.
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας στη ΕΡΑ 5, στην εκπομπή «Πρόσωπα της Ομογένειας» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Πίκουλα.


Ο κ. Κωσταδήμας, ο οποίος ως γνωστό από τον περασμένο  Μάιο είναι ο νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και κατάγεται απ’ το Ματσούκι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ομοσπονδίας η οποία ιδρύθηκε το 1976 στη Στουτγάρδη και εκπροσωπεί σήμερα 25 συλλόγους σε όλη την Ευρώπη με περισσότερους από 100 χιλιάδες Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες.
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης πήρε η συζήτηση για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία και οι σχέσεις Γερμανίας -  Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, «Υπάρχουν δύο ομάδες Γερμανών», τόνισε ο κ. Κωσταδήμας, «η μία που βλέπει με συμπάθεια τους Έλληνες και την Ελλάδα και θέλουν να ...
βοηθήσουν την κατάσταση και υπάρχει και η δεύτερη ομάδα η οποία συνεπικουρούμενη από μερικές εφημερίδες θέλουν την Ελλάδα έξω από το Ευρώ».
Στη συνέχεια αφού έγινε μια γενικότερη ανάλυση της κατάστασης, κλείνοντας ο πρόεδρος τόνισε ότι  ελπίζει τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία για ν’ αρχίσει κατόπιν η ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο κρατών.
Τέλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα που προβλέπουν:
-      Εορτασμό από όλους τους Συλλόγους της Ευρώπης της 100ης επετείου από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
-      Κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας (Δ΄ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης).
-      Γ΄ Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Ευρώπης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου