Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

"Ψηφιακή" η πολιτιστική κληρονομιά των Βλάχων, με την συμβολή του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ

Γάμος στο Συρράκο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ψηφιακή» η Πολιτιστική Κληρονομιά των Βλάχων με τη συμβολή του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
Ξενοδοχείο DU LAC και ώρα 18:00
Ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Βλάχων υλοποιεί το Ίδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, μέσα από τη διαχείριση, προβολή, διατήρηση και αρχειοθέτηση του ψηφιοποιημένου και τεκμηριωμένου υλικού που διαθέτει.
Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6μ.μ. στο ξενοδοχείο DU LAC στα Ιωάννινα, θα γίνει η παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό.
Το Έργο «Ψηφιοποίηση και Προβολή Υλικού του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στη διαχείριση αυτού του υλικού και στην προβολή του, κάνοντας χρήση σύγχρονων...
πληροφοριακών συστημάτων.
Με «όχημα» την ψηφιακή τεχνολογία δίνεται πλέον σε όλους η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει το Ίδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και περιλαμβάνει: - τεκμήρια του παραδοσιακού και του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού, - τεκμήρια του προβιομηχανικού του τεχνικού πολιτισμού, - τεκμήρια από τις εμπορικές δραστηριότητες, τη Διασπορά και τον αστικό βίο των Βλάχων, καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου