Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο Συρρακιώτης Γιάννης Τσιόκος νικητής στον "Μπιζάνιο Δρόμο 2013"

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κος Φίλιος, βραβεύει τους πρωτεύσαντες
Ο Συρρακιώτης Γιάννης Τσιόκος ήταν ο νικητής του «Μπιζάνιου Δρόμου 2013»  που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή στα Γιάννενα.



Περισσότεροι από 1000 αθλητές κάθε ηλικίας αγωνίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αφιερωμένη στα 100 χρόνια απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Πλήθος κόσμου, παρά τις αντίξοες αρχικά συνθήκες, συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να χειροκροτήσει τους δρομείς που συμμετείχαν και στα τέσσερα αγωνίσματα.
Ο αριθμός των δρομέων που έτρεξαν στον Μπιζάνιο Δρόμο (11.300μ.) και των παιδιών που συμμετείχαν στα άλλα αγωνίσματα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ακολούθησαν οι απονομές των κυπέλλων, των επάθλων, των μεταλλίων και των διπλωμάτων στους νικητές, ενώ μετάλλια και τιμητικά διπλώματα μοιράστηκαν σε όλους, όσοι έλαβαν  μέρος.

Η μεγαλύτερη διαδρομή, απόστασης 11,3 χιλιομέτρων, από το Μπιζάνι μέχρι το κέντρο των Ιωαννίνων παρά το τσουχτερό κρύο δεν πτόησε τους πάνω από 1000 συμμετέχοντες και ο Γιάννης Τσιόκος ήταν ο μεγάλος νικητής με χρόνο 00:40:21.

Γεννημένος το 1980 ο Γιάννης Τσιόκος, γιός του Παναγιώτη ...
και της Ανδριάνας έχει ασχοληθεί από μικρός με τον αθλητισμό. Έτρεχε σε  αγώνες δρόμου μεσαίων αποστάσεων.
Από μικρός ανήκε στον σύλλογο Φ.Σ Αστέρας Πρέβεζας και είναι Πανελληνιονίκης.
Η στιγμή του τερματισμού ...
Το 1997 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων στον Βόλο είχε καταλάβει την 3η θέση στα 3000  μέτρα με φυσικά εμπόδια (στίπλ).

Το 1998 ήταν πρώτος στο αγώνισμα των εφήβων στα 1500 μέτρα στον κλειστό στίβο με τον σπουδαίο χρόνο 00.04.01

Στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στην Κύπρο το 1998 είχε καταλάβει την 1η  θέση στα 3000 μέτρα στιπλ.

Η ένταξή του στην σχολή των Σωμάτων Ασφαλείας και αργότερα ο διορισμός του στην Ρόδο (απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του) όμως δεν τον βοήθησε να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό.
Πλέον είναι ανθυπαστυνόμος στην Πρέβεζα , είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδάκια.
Είναι μέλος του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας και δεν έχει εγκαταλείψει τον αθλητισμό.

Και λίγα λόγια για τον  "Μπιζάνιο  Δρόμο"

Ο Μπιζάνιος Δρόμος κρατά ζωντανή την παράδοση και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για την πόλη των Ιωαννίνων, καθώς πριν από 100 ακριβώς χρόνια, ένας δρομέας έτρεξε από τα οχυρά του Μπιζανίου μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων για να μεταφέρει το μήνυμα της απελευθέρωσης.


Πλήθος αθλητών συμμετέχουν στον αγώνα
Το 2012  αναβίωσε με επιτυχία στην πόλη μας, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια,  ο «Μπιζάνιος Δρόμος», ένας αγώνας δρόμου  με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την πόλη μας.
          Είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου 1971, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης.
           Εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα δρόμου των 11.300 μ. επί δημοσίας οδού ( Μπιζάνι – Γιάννινα) ήταν ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ).
            Στα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι το 1984 που ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, μετείχαν αθλητές που ανήκαν στην αφρόκρεμα του Ελληνικού στίβου στους δρόμους ημιαντοχής-αντοχής.
            Το 2012 πολλοί συμπολίτες μας, αλλά και αθλητές από όλη την Ήπειρο, την Μακεδονία και  άλλες περιοχές, πολλοί μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια του Δήμου και τα Σωματεία της πόλης, συνολικά 358 άτομα ανταποκρίθηκαν και δήλωσαν συμμετοχή.
            Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος,  Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών βλέποντας τη θερμή ανταπόκριση των Γιαννιωτών στην αναβίωση του αγώνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει και πάλι στις 17 Φεβρουαρίου του 2013 τον ιστορικό «Μπιζάνιο Δρόμο».
             Ο φετινός αγώνας έγινε σε συνδιοργάνωση   της Κοινωφελούς Επιχείρησης με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και  «Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων».
Και είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπεριλαμβάνεται στις επετειακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου