Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το Photometria Festival στην Πρέβεζα. Ως τις 24 Φεβρουαρίου 2013 η έκθεση





Έγιναν τα εγκαίνεια της έκθεσης
«PHOTOMETRIA FESTIVAL 2012» στην Πρέβεζα



Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου






Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, η διάλεξη του Μηνά Παπαδόπουλου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (ΟΑΣΗ) και τα εγκαίνια της Έκθεσης των 25  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ «PHOTOMETRIA FESTIVAL 2012»
Borders”, που διοργάνωσαν η Ελληνική φωτογραφική Εταιρεία - Παράρτημα Πρέβεζας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το PHOTOMETRIA FESTIVAL.
Στη διάλεξη αναπτύχθηκαν ο τρόπος που οι λειτουργίες του κειμένου και της εικόνας μεταφέρουν νόημα.

Η Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Borders” συνεχίζεται έως την Κυριακή 24.02.2013 

Να υπενθυμίσουμε ότι ένας εκ των διοργανωτών της έκθεσης είναι ο Συρρακιώτης Παναγιώτης Παπουτσής τον οποίον συγχαίρουμε ιδιαιτέρως.

(Ωράριο Λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 18:00-20:30
Σάββατο & Κυριακή 11:00-13:00 & 19:00-21:00),
Οικία  Αθανασιάδη (Λ. Βύρωνος & Σαπουντζάκη)

 Δείτε παρακάτω φωτορεπορτάζ απ' την εκδήλωση ....

Επισκέψεις μαθητών μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά κατόπιν ραντεβου.
Πληροφορίες: Κορωναίου Κατερίνα     τηλ. 6936.565270
                       Βλαχοπούλου Άννυ        τηλ. 6979.447006


About

Το Photometria Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται για 4η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

Όραμά μας είναι το Photometria Festival να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης, καθώς και καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών. 

Ευελπιστούμε το Photometria Festival να είναι ένας τόπος δια-πολιτιστικής συνάντησης, μεταφέροντας αντιλήψεις, παραδόσεις, κοσμοθεωρίες, και εκφραστικά μέσα από όλα τα σημεία του πλανήτη. Με αφοσίωση στο εγχείρημα και ευχόμενοι την καθιέρωση του, οι διοργανωτές θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουν μέρος στο πεδίο της έκφρασης. Προσδοκία μας είναι να αποτελέσει το Photometria Festival μία πολιτιστική ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα.



H ΕΦΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ αποτελεί παράρτημα της  Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (έτος ίδρυσης 1952), που υπήρξε ο μοναδικός πόλος έλξης των δημιουργών φωτογράφων του ΄50 του ΄60 και του ΄70 διοργανώνοντας  διαλέξεις και Πανελλήνιους διαγωνισμούς και δίνοντας κίνητρα για την διατήρηση της ευγενούς άμιλλας και την καθιέρωση της φωτογραφίας στη χώρα μας. Βασικό σκοπό της έχει τη διάδοση της φωτογραφίας, την ενεργή συμμετοχή στα φωτογραφικά δρώμενα της χώρας και την προαγωγή της σε διεθνές επίπεδο με Biennales και άλλες διεθνείς εκθέσεις.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία - παράρτημα Πρέβεζας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στην Πρέβεζα, ύστερα από την προτροπή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με μεγάλη αγάπη και μεράκι για τη φωτογραφία. Συναντήσεις, σεμινάρια και προβολές γύρω από τη φωτογραφία πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 7-9 μ.μ. για ενήλικες και κάθε Σάββατο στις 10:00 π.μ. για παιδιά, στην αίθουσα της Ε.Φ.Ε στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες μας:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου