Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αγανάκτησαν και προειδοποιούν κάτοικοι της περιοχής των Κατσανοχωρίων

 Για δύο και πλέον μήνες έχουν διακοπεί οι εργασίες στην 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων, στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων


Ημιτελές παραμένει το έργο ...

Το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και με νομικά μέσα έναντι παντός υπευθύνου για τις ζημιές που υφίστανται τους τελευταίους μήνες φέρονται κάτοικοι της περιοχής των Κατσανοχωρίων. 
Ο λόγος και η αφορμή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη 2η Επαρχιακή Οδό λόγω των ημιτελών εργασιών, οι οποίες έχουν διακοπεί για δύο και πλέον μήνες
Σε επιστολή τους προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Ιωαννίνων, τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Κατσάνων ζητούν να πληροφορηθούν τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον με την ολοκλήρωση των εργασιών, τονίζοντας όμως πως η κατάσταση είναι ήδη απελπιστική και οι κάτοικοι που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται σε απόγνωση. Όπως επισημαίνεται εδώ και δύο και πλέον μήνες δε γίνεται καμία εργασία στο τμήμα από το Ελληνικό μέχρι τη Φανερωμένη, ενώ ο δρόμος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να...
παραδοθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2013, κάτι που δε φαίνεται και τόσο πιθανό. 
Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τονίζεται πως η απόδειξη της ευθύνης της κατασκευάστριας εταιρείας είναι απλή καθώς το άλλο τμήμα του δρόμου από τη Φανερωμένη μέχρι τα Πλαίσια, το οποίο ανέλαβε άλλη εταιρεία της κοινοπραξίας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. «Οι αιτιάσεις, περί καθυστέρησης, λόγω εκκρεμών υποθέσεων απαλλοτρίωσης, θεωρούμε ότι είναι προσχηματικού χαρακτήρα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η επαρχιακή οδός, εξυπηρετεί μεγάλη πλειοψηφία κατοίκων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων αλλά και του Δήμου Αρταίων, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο, για τις μετακινήσεις τους από και προς τα Ιωάννινα όπου εργάζονται. Ήδη πολλοί συμπατριώτες μας, είναι αποφασισμένοι να κινηθούν με νομικά μέσα έναντι παντός υπευθύνου, για τις ζημιές που υφίστανται καθημερινά, καθώς μέχρι σήμερα εισπράττουμε μισόλογα και ευχολόγια… Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την σοβαρότητα του θέματος ο Σύλλογος Κατσανοχωριτών Ιωαννίνων απευθύνει ερώτηση στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, για το τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λάβει τέλος η καθημερινή ταλαιπωρία όλων των κατοίκων που χρησιμοποιούν την 2η επαρχιακή οδό», καταλήγει η επιστολή του Συλλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως από την Περιφέρεια Ηπείρου τονίζεται πως το έργο θα ολοκληρωθεί και στο τμήμα που υπολείπεται εντός χρονοδιαγράμματος, έστω κι αν χρειαστεί να αναλάβει την υλοποίησή του άλλη εταιρεία, η οποία συμμετέχει πάντως στην εργολαβία και στο κοινοπρακτικό σχήμα.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου