Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Στην Γαλακτοβιομηχανία "ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε." στην Άρτα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης


Τα νόστιμα και πολυβραβευμένα τυριά της γαλακτοβιομηχανίας ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.γεύτηκε ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Φιλοθέη Άρτας.
Ο Υπουργός που συνοδευόταν από τον βουλευτή Άρτας Στύλιο
Γιώργο, από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Ψαθά Βασίλη και τον Διευθυντή αγροτικής ανάπτυξη και τροφίμων Δημήτρη Βάσσο αφού ενημερώθηκε από τον Κώστα Καράλη για την πορεία της εταιρείας για τις επενδύσεις αλλά και για τις εξαγωγές που ανέρχονται στο 45% του τζίρου της, συγχάρηκε τον ιδιοκτήτη της για την επιχειρηματική του δράση και του ...ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον.
Η συζήτηση του Υπουργού και των φορέων με τον ιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανίας σχετικά με τα προβλήματα των επιχειρήσεων της περιφέρειας την περίοδο που διανύουμε υπήρξε αποδοτική και ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές.
Ο κ. Χατζηδάκης αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της
βιομηχανίας δέχτηκε το δώρο του κ. Καράλη που ήταν μία γκλίτσα χειροποίητη.

H γαλακτοβιομηχανία Καράλης Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής και εξαγωγής Κεφαλογραβιέρας Π.Ο.Π. Ξεκίνησε και συνεχίζει να επεξεργάζεται το πρόβειογάλα της Ηπείρου και να παράγει τα γνωστά παραδοσιακά τυριά Ηπείρου.
Η σχέση της οικογένειας Καράλη με την τυροκομία έχει ιστορία τριών γενεών. Ο κύριος Κωνσταντίνος Καράλης, μεγαλωμένος σε κτηνοτροφική τυροκομική οικογένεια ακολούθησε το επάγγελμα του τυροκόμου.
Η οικογένεια Καράλη κατάγεται απ' το Βλαχόφωνο χωριό Βαθύπεδο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Το πρώτο σύγχρονο τυροκομείο το έστησε το 1965 στην Πέτρα Πρεβέζης από όπου και το1982 ξεκίνησε τις εξαγωγές. Αρχικά οι εξαγωγές ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στον Καναδά και αμέσως μετά στην Αυστραλία. Το 1998 δημιούργησε στην Φιλοθέη Άρτας μια νέα υπερσύγχρονη γαλακτοβιομηχανία σε έκταση 5.000 τ.μ., η οποία μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 κιλά πρόβειο γάλα την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου