Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Aπάντηση Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη στην ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου Ι. Παπαδημητρίου (ΑΥ.ΡΙ.Ο.για την Ήπειρο)

Η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Τατιάνα Καλογιάννη απαντα στην ανακοίνωση του ΑΥ.ΡΙ.Ο σχετικά με την δημοσιοποίηση στοιχείων για την ρύπανση στον ΧΥΤΑ στο Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
 
 
Κύριε Παπαδημητρίου,
Η δημοσιοποίηση των θέσεων σας, επί της απάντησής μου, σε σχετική σας επερώτηση, όπως τη διανείματε στα μέσα ενημέρωσης, προσφέρει την ευκαιρία να καταγραφούν και να ξεκαθαρίσουν ορισμένες θέσεις, διότι είναι προφανές ότι βρίσκεσθε σε σύγχυση.
Συγκεκριμένα:
«Πολιτικά» κριτήρια ή κίνητρα δεν καθόρισαν, μέχρι σήμερα, ούτε τους χειρισμούς ούτε τους σχεδιασμούς της δραστηριότητάς μου ως Αντιπεριφερειάρχη.
Η κα Τατιάνα Καλογιάννη
Αποκλειστική επιδίωξή μου είναι, πάντα, η βελτιστοποίηση των διοικητικών πρακτικών κατά το χειρισμό των θεμάτων του Πολίτη, και κριτήριό μου η λειτουργία εντός των οριζομένων από το Νόμο και η συμβατότητα των λύσεων με τα διεθνώς αποδεκτά οικονομικοτεχνικά πρότυπα.
Με αυτά τα δεδομένα γίνονται και οι χειρισμοί που συνδέονται με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Π.Ε. Ιωαννίνων στη Θέση Ελληνικό.
Δεν πρόκειται, επομένως, να προσαρμοστώ σε «πολιτικές» πρακτικές που:
• Ακυρώνουν κάθε έργο και δραστηριότητα χωρίς τεκμηριωμένη και βάσιμη αιτιολογία.
• Μηδενίζουν κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος.
• Ανιχνεύουν ψήγματα ιδιοτέλειας με κακόπιστη διάθεση σε κάθε διεργασία λήψης απόφασης.
• Συμβαδίζουν με τα διάφορα «χαλκεία» στη δημιουργία σεναρίων και ανύπαρκτων υποθέσεων.
Επομένως, «πολιτικός» χειρισμός εγγράφου δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ούτε πρόκειται να γίνει.
Όσον αφορά τις προσωπικές αναφορές:...
ΛΥΠΑΜΑΙ. Υπερβήκατε τα όρια για δεύτερη φορά με αφορμή το θέμα. Αφού στη επερώτηση σας εφηύρατε εσκεμμένη απόκρυψη, λόγω ασυμφωνίας με το περιεχόμενο, στην κριτική σας επί της απάντησης μας, ανακαλύψατε αστήρικτα, έλλειψη αισθήματος ευθύνης και ήθους.
Κάθε δραστηριότητα μου ήταν, είναι και θα είναι διαυγής, διάφανη και φανερή. Δεν αρνούμαι να κρίνομαι.
Δεν ανέχομαι όμως, την χωρίς τεκμήριο εκτόξευση τέτοιων χαρακτηρισμών, κυρίως, ειδικά αλλά και για το σύνολο της, μέχρι σήμερα, δραστηριότητας μου ως Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ιωαννίνων.
Δεν ανήκει στις συνήθεις επιλογές και πρακτικές μου, αλλά θα επιδιώξω, με κάθε μέσο, να αναγκαστείτε στη δημόσια απαρίθμηση των δεδομένων που έχετε υπ’ όψιν σας και σας έπεισαν να προβείτε στην, συκοφαντικής έκφανσης, φρασεολογία.
Τέλος, δηλώνω ότι όσο επώδυνη και να αποδεικνύεται, καθημερινά, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, θα συνεχίσει να είναι μοναδική επιδίωξη και το αποκλειστικό μου κίνητρο.
 
Την ανακοίνωση της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο, μπορείτε να την διαβάσετε στο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου