Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Επαναδημοπράτηση ακινήτου Κληροδοτήματος Μπαλτατζή αύριο στην Πρέβεζα


Το ακίνητο που "κοσμεί" την παραλία της Πρέβεζας

Επαναδημοπρατείται για τέταρτη φορά το ακίνητο του Κληροδοτήματος Μπαλτατζή στην Πρέβεζα.

Σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των γραφείων του κληροδοτήματος στα  Γιάννενα σε περίπτωση άγονης δημοπρασίας

Δημοπρατείται απ' τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων το κτίριο στην παραλία της Πρέβεζας που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του τοπικού διαμερίσματος Συρράκου και πιο συγκεκριμένα του κληροδοτήματος "Σπυρίδωνα Μπαλταντζή" που είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης του Συρράκου.
Το κτίριο για χρόνια τώρα νοικιάζονταν σε ιδιώτη όπου διατηρούσε καφετερία, στο κεντρικότερο σημείο της παραλίας της Πρέβεζας.
Η πρώτη δημοπρασία του ακινήτου έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου 2012 και κατέστη άγονος. Το ίδιο συνέβη και άλλες δύο φορές με αποτέλεσμα αύριο Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, να δημοπρατείται για τέταρτη φορά το ακίνητο απ’ τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.
Η αρχική τιμή της δημοπρασίας ήταν στις 2.400 ευρώ. Ένα ποσό που ...
σίγουρα δεν θα ήταν παράλογο ίσως πριν δύο τρία χρόνια, μιας και το ακίνητο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο στην παραλία της Πρέβεζας, πλην όμως με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες ίσως να φαντάζει υπερβολικό. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αυτή την στιγμή εάν το ποσό εκκίνησης της δημοπρασίας παραμένει το ίδιο μετά τις τρεις προηγούμενες άγονες δημοπρασίες, αλλά το σίγουρο είναι πως πλέον ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην συντήρηση των γραφείων του κληροδοτήματος που λειτουργούν στα Γιάννενα.
Θυμίζουμε ότι με το ποσό που εισπράττει το κληροδότημα από δύο καταστήματα που κατέχει στην Πρέβεζα, καλύπτει το ποσό της οικονομικής βοήθειας (προικοδότησης) σε κοπέλες του Συρράκου που παντρεύονται, καλύπτει και τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου που διατηρεί στα Γιάννενα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας (πρώην γραφεία Κοινότητος Συρράκου). 
Και ένα επιπρόσθετο πρόβλημα είναι το ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής δεν είχε καταβάλλει αρκετά μίσθια με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να προβεί σε έξωσή του.
Ας ελπίσουμε ότι στην αυριανή δημοπρασία θα βρεθεί πλειοδότης για το κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου