Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Στο ΕΣΠΑ η απασχόληση ανέργων και αγροτών στην Πίνδο

«Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο» και στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

 Σκοπός η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή και η ενδεχόμενη ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης, επιδότησης.

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, η πράξη «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο».
Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 375.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» (Συντονιστής εταίρος: Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (ΒΙC ΗΠΕΙΡΟΥ).
Η διάρκεια του είναι από 1/9/2012 εώς 31/12/2014.
Η περιοχή παρέμβασης είναι οι Δήμοι Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου.
Ο κύριος στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων απασχόλησης για 80 ανέργους και αγρότες, μέσα από την σύσταση νέων επιχειρήσεων, την...
απορρόφηση των ωφελουμένων από τις τοπικές επιχειρήσεις για τουλάχιστον 3 μήνες, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή και την ενδεχόμενη ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης, επιδότησης.
Από το σύνολο των ωφελουμένων οι 20 θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, οι 20 θα είναι γυναίκες, οι 20 θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός και οι 12 θα δημιουργήσουν-απασχοληθούν σε 2 κοινωνικές επιχειρήσεις. Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης με υποστήριξη των ωφελουμένων και των επιχειρήσεων.Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου