Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δύο Συρρακιώτες βραβεύονται αύριο στην Κοπή Πίτας του Ηπειρώτη απ' την Π.Σ.Ε





Αύριο η Κοπή Πίτας του Ηπειρώτη απ' την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο ΣΕΦ


Βραβεύονται δύο Συρρακιώτες και μέλη του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας στην καθιερωμένη εκδήλωση







Δύο Συρρακιώτες θα βραβεύσει αύριο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στην κορυφαία εκδήλωσή της που είναι η Κοπή Πίτας του Ηπειρώτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για το 2013.

Ο πρώτος είναι ο Ελευθέριος Γείτονας με τα γνωστά (Πανελλαδικά) εκπαιδευτήριά του για την πολυετή δράση του στον χώρο των γραμμάτων

 Ο Δεύτερος είναι, ο σύγχρονος ευεργέτης του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας κος Δημήτρης Γιαννιώτης, ο οποίος με την σειρά του θα βραβευτεί για την σύγχρονη ευεργεσία του στον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας, να δωρίσει ένα διαμέρισμα για να στεγαστεί ο Σύνδεσμος που είναι ένα απ’ τα παλαιότερα μέλη της Πανηπειρωτικής, μιας και ιδρύθηκε το 1932 στην Αθήνα.

Και οι δύο είναι μέλη του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Σύνδεσμο, αλλά και για το Συρράκο η βράβευσή τους απ’ την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και μάλιστα στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Δείτε παρακάτω σύντομα βιογραφικά σημειώματα για τους επιφανείς Ηπειρώτες, που έλκουν την καταγωγή τους απ’ το Συρράκο και που θα βραβευτούν αύριο.

Ο Ελευθέριος Γείτονας
Ο Ελευθέριος Γείτονας είναι μέλος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας.

Γεννήθηκε στον ΄Αγιο Σπυρίδωνα ΄Αρτας το 1942. Διατείνεται όμως παντού ότι οι πρόγονοί του ήταν Συρρακιώτες οι οποίοι βρέθηκαν από παλαιά στον κάμπο της Άρτας. Πήρε το πτυχίο του δασκάλου με άριστα από το Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς.
Είναι παντρεμένος με την Χειμαρριώτισα Αγγελική Ανέστη. Έχει 2 παιδιά και 4 εγγόνια.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Ιδιωτική Εκπαίδευση το 1964.
Το 1973 συνιδρύει (με τον Χρήστο Γείτονα, την Αικατερίνη Κωστέα και την Αγγελική Γείτονα) τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα στην Παλλήνη Αττικής.
Το 1995 συνιδρύει με την οικογένειά του τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη Αττικής.
Υπηρετεί την Ιδιωτική Εκπαίδευση επί 48 χρόνια ως δάσκαλος αλλά και ως δημιουργός εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Είναι εμπνευστής του Ολοήμερου Σχολείου (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα το 1973) και ο πρώτος που εφάρμοσε στην Ελλάδα Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Είναι:
· Ιδρυτικό μέλος της (μη κερδοσκοπικής) Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ.
· Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Γλυπτών Θεόδωρου Παπαγιάννη.
· Ιδρυτικό μέλος των Φίλων του Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης
· Μέλος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας (μη κερδοσκοπικού Οργανισμού)
· Μέλος του Δ.Σ. της PROBANK LEASING Α.Ε.
Άρθρα του, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε Συνέδρια και Ημερίδες για θέματα εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και σύγχρονου γενικότερα προβληματισμού.
Έχει δημοσιεύσει: Έκθεση και Γραμματική στο Δημοτικό, Εκδ. Ρώντα, Αγωγής Εγκόλπιον, Εκδ. Child Servises, Aπ' τις Μηλιές στην Τσαγκαράδα, Εκδ. Εντελέχεια, Πάθος Παιδαγωγίας, Εκδ. Εκπ/ρια Γείτονα.



Ο Δημήτρης Γιαννιώτης
Ο Δημήτρης Γιαννιώτης που διατηρεί ναυτιλιακή εταιρία στον Πειραιά, προσφάτως δώρισε ένα διαμέρισμα 55 τετραγωνικών στο κέντρο της Αθήνας για να στεγαστεί ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας

Ο κος Γιαννιώτης είναι απόγονος της οικογένειας που ήταν απ’ το Συρράκο και αναγκάστηκαν οι πρόγονοί του  μετά την πρώτη καταστροφή του χωριού απ’ τους Τούρκους (στην αποτυχημένη επανάσταση του 1821, που είχε υποκινήσει ο μεγάλος Συρρακιώτης και μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Κωλέττης), να μετοικήσουν στον Κάλαμο Ιθάκης.

Ο Δημήτριος Σ. Γιαννιώτης λοιπόν, γεννήθηκε στο νησί Κάλαμος της Ιθάκης στις 25 Οκτωβρίου 1945. Σε ηλικία 4 ετών μετακόμισε στο Πειραιά όπου ο πατέρας του δραστηριοποιήθηκε σε Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.

Τελείωσε το Α. Πρότυπο Γυμνάσιο Πειραιά και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στην Αθήνα. Σε ηλικία μόλις 18 ετών δραστηριοποιήθηκε, μετά τον θάνατο του πατέρα του στην οικογενειακή Ξενοδοχειακή Επιχείρηση.

Οι επαγγελματικές του φιλοδοξίες τον οδήγησαν στην Ναυτιλία όπου δραστηριοποιήθηκε, από το 1974, ιδρύοντας τη δική του Ναυτιλιακή Εταιρία στον Πειραιά.

Πρόσφατα αγόρασε και σπίτι στο Συρράκο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου