Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Συνεχής ο αγώνας για τη βελτίωση των οδικών προσβάσεων στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων



500.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος για την βελτίωση της 3ης επαρχιακής οδού για διάνοιξη των στροφών του Τσιμπόβου και βελτίωση της οδικής πρόσβασης μέχρι το Μιχαλίτσι

Άλλες 310.000 ευρώ έχουν εγκριθεί για προβλήματα κατολισθήσεων και οδικό δίκτυο Κατσανοχωρίων

Οι οδικές προσβάσεις «ταλαιπωρούν» τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, αφού η 2η και 3η Επαρχιακή οδός αποτελούν εμπόδιο για την ομαλή και ασφαλή κίνηση των οχημάτων καθημερινά, αλλά πολύ περισσότερο για την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, που κατά τα άλλα διαθέτει πολλά «εφόδια».
Πάντως υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις στο θέμα, καθώς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά από την πρόσφατη σύντομη συνάντηση του Δημάρχου Γ. Σεντελέ με τον αναπληρωτή Υπουργό  Στ. Καλογιάννη, ενέκρινε μια πίστωση ύψους 500.000 ευρώ για την βελτίωση της 3ης Επαρχιακής Οδού, από την γέφυρα Τσιμόβου μέχρι το Μιχαλίτσι. 
Μάλιστα σχετική μελέτη έχει εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και το έργο έχει φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ανέφερε ο κ. Σεντελές, ευχαριστώντας τον Υπουργό και τονίζοντας την σημασία του έργου για την πρόσβαση ντόπιων και επισκεπτών στα Τζουμέρκα.
Πριν λίγο καιρό το Υπουργείο είχε εγκρίνει κονδύλι 200.000 ευρώ για την ...

αντιμετώπιση των κατολισθήσεων που προκάλεσαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και ακολούθησαν 110.000 ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο δίκτυο του Ελληνικού.
Σε ότι αφορά στη 2η επαρχιακή οδό, ένα έργο του ΕΣΠΑ παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά τις πολλές συσκέψεις του τελευταίου διαστήματος.  
Ο κ. Σεντελές υπογράμμισε πως είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα στην εργολαβία, επισημαίνοντας πως αν το μοναδικό πρόβλημα ήταν κάποιες απαλλοτριώσεις, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει το έργο έστω τμηματικά.«Δεν θα σταματήσουμε να έχουμε επαφή με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους επιβλέποντες και τους εκπροσώπους της εταιρίας πιέζοντας να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί εργασίας και να συντηρηθεί τουλάχιστον, έστω και σε αυτή την κατάσταση, ο δρόμος, καθώς είναι επικίνδυνος για τους διερχόμενους. Έρχεται καλοκαίρι και αν παραμείνει έτσι, αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα για τους ντόπιους που πηγαινοέρχονται καθημερινά», τόνισε.

Πηγή: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου