Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία. Μεγάλη εξαήμερη εκδρομή

Προς τους Συλλόγους της Π.Ο.Π.Σ Βλάχων Μέλος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας


Ημερομηνία πραγματοποίησης 1 έως 6 Ιουλίου 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ: ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΜΠΟΥΝΤΒΑ), ΚΡΟΑΤΙΑ (ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΣΠΛΙΤ, ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ, ΙΣΤΡΙΑ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ), ΙΤΑΛΙΑ (ΒΕΝΕΤΙΑ, ΤΕΡΓΕΣΤΗ), ΣΛΟΒΕΝΙΑ (ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ), ΣΕΡΒΙΑ (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)

1η μέρα: Τρίτη ( 1-7-2014) : Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Μπούντβα Μαυροβούνιο
Αναχώρηση (νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη) από ΛΑΡΙΣΑ (4o Γυμνάσιο ώρα 2:00 π.μ )- ΚΑΤΕΡΙΝΗ ( Ξενοδοχείο ΠΑΡΚ ΩΡΑ: 3:30 π.μ)- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Δικαστήρια 5:00 π.μ ),με προορισμό την πόλη Μπούντβα στο Μαυροβούνιο. Διαδρομή μέσω Εγνατίας έως Κορυτσά κι από κει διασχίζουμε τη βορειοανατολική Αλβανία. Στη διαδρομή μας βλέπουμε το Πόγραδετς, τη λίμνη της Αχρίδας, το Ελμπασάν, τα Τίρανα, τη Σκόδρα με την ομώνυμη λίμνη. Διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου. Άφιξη το απόγευμα στη γραφική Μπούντβα στις αδριατικές ακτές και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στην παλιά πόλη (Στάρι Γκραντ) της Μπούντβας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση
2η μέρα: Τετάρτη ( 2-7-2014 ) : Μπούντβα - Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ
Πρωινό. Αναχώρηση από Μπούντβα με προορισμό το Κοτόρ. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Στη συνέχεια διέλευση των ...
συνόρων της Κροατίας και άφιξη στο Ντουμπρόβνικ το αλλοτινό Ραούσιο (Ραγούζα) των βυζαντινών χρόνων. Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική καστροπολιτεία (Στάρι Γκραντ) με τον ιστορικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βλασίου και τις πλακόστρωτες πλατείες και οδούς. Ελεύθερος χρόνος. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για το Σπλιτ της Κροατίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης.
3η μέρα: Πέμπτη ( 3-7-2014) : Σπλιτ - Ζάνταρ - Οπάτια
Πρωινό και ξενάγηση στο παλάτι του Διοκλητιανού. Είκοσι πέντε χιλιόμετρα από το Σπλιτ βρίσκεται η μικρή πολιτεία του Τρογκίρ, το αρχαίο Τραγούριουμ, χτισμένο από Έλληνες τον 3ο π.Χ. αιώνα. Κάνοντας μια βόλτα στα στενά δρομάκια θα δούμε τα ιστορικά μνημεία της πόλης, τα οποία προστατεύονται από την UNESCO, με σημαντικότερο το ναό του Αγίου Λαυρεντίου. Φεύγοντας από το Τρογκίρ προορισμός μας είναι η πόλη του η αρχαία Ζάρα, από την οποία ξεκίνησαν οι Σταυροφόροι της Δ΄ Σταυροφορίας. Είναι μια τουριστική πόλη και σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, η Ρωμαϊκή αγορά και πολλές εκκλησίες. Αφήνοντας το Ζάνταρ κατευθυνόμαστε προς το βόρειο τμήμα της Κροατίας και την πόλη Ριέκα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας. Αξιοθέατά της είναι το ρολόι της πόλης σε ρυθμό μπαρόκ, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου και ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο της πόλης και αναχώρηση για την Οπάτια όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στα δωμάτια και βόλτα στην παραλιακή της.
4η μέρα: Παρασκευή ( 4-7-2014) : Βενετία - Τεργέστη
Πρωινό. Αναχώρηση για Βενετία. Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου και στην ιστορική Κοινότητα του «Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων». Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση το απόγευμα κι επίσκεψη στην Τεργέστη όπου θα δούμε την ελληνική Κοινότητα του Αγίου Νικολάου, τα παλάτια των ομογενών φον Εκόνομο, Σκαραμαγκά και Καρτσιώτη, το ξενοδοχείο όπου συνελήφθη ο Ρήγας Βελεστινλής, τη Μπόρσα, την περίφημη Πιάτσα Ουνιτά ντ’Ιτάλια. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Οπάτια αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
5η μέρα Σάββατο ( 5-7-2014 : Λιουμπλιάνα - Ζάγκρεμπ - Βελιγράδι
Πρωινό και αναχώρηση από την Οπάτια για τη Λιουμπλιάνα την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, περιήγηση και στάση για καφέ στις όχθες του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα, στο γραφικό κι ανακαινισμένο ιστορικό κέντρο. Αναχωρώντας από την πρωτεύουσα της Σλοβενίας επόμενη στάση η πρωτεύουσα της Κροατίας το Ζάγκρεμπ Περιήγηση στο περίφημο «πράσινο πέταλλο» του Στάρι Γκραντ με τα αξιοθέατα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση το απόγευμα και πορεία μέσα από την ανατολική Κροατία κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Σάβα. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Βελιγράδι ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο (Αδριάντας Ρήγα Φεραίου και Κάστρο με πανοραμική θέα στο Σεμλίνο, στη συμβολή του Σάβα στο Δούναβη και τον πύργο Νεμπόϊσα όπου μαρτύρησε ο Ρήγας). Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
6η μέρα Κυριακή ( 6-7-2014) : Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη - Λάρισα
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση του Βελιγραδίου. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης όπου από το κάστρο του Καλεμέγκνταν θα διακρίνουμε το σημείο όπου συναντιούνται οι δύο ποταμοί Σάβα και Δούναβης, θα δούμε επίσης τον πύργο Νεμπόισα όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Ναός του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο, ο πεζόδρομος του πρίγκιπα Μιχαήλ, η πλατεία Δημοκρατίας και άλλα πολλά. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση από Βελιγράδι κι επιστροφή αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη – Λάρισα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 265 € ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Τιμή παιδιού έως 12 ετών σε τρίκλινο ( όταν μοιράζεται το δωμάτιο ) 140ε

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

• Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο από τη Λάρισα - Θεσσαλονίκη στους προορισμούς του προγράμματος , το οποίο θα βρίσκεται καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής στη διάθεση των εκδρομέων.
• Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένενα ξενοδοχεία (3* 4*) , σε δίκλινα δωμάτια.
• Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ καθημερινά εντός των ξενοδοχείων
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις του προγράμματος.
• Έμπειρο αρχηγό του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :Τα επιπλέον γεύματα - ποτά , είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία , καθώς και ότι αναγράφετε ρητά στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Σημείωση : Ο αρχηγός της εκδρομής έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις
συνθήκες.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ : 1η ΔΟΣΗ 130 ΕΥΡΩ/ανά εκδρομέα ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: μέχρι 10/06/2014
2η ΔΟΣΗ 135 ΕΥΡΩ/ανά εκδρομέα ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: μέχρι 20/06/2014
Παρακαλούνται τα Δ.Σ. των Συλλόγων να ενημερώσου άμεσα τα μέλη τους και να τους κοινοποιήσουν το πρόγραμμα
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και τις 16 Ιουνίου 2014 στον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλη Μαγειρία τηλέφωνο επικοινωνίας 6932855599
ΠΡΟΣΟΧΗ
Λόγω της μεγάλης ζήτησης παρακαλούμε να προβείτε σε άμεση δήλωση συμμετοχής
Παρακαλώ να αναρτήσετε το παρόν στο προφίλ σας για ενημέρωση περισσότερων συμπατριωτών μας
Ευχαριστούμε θερμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου