Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ΧΥΤΑ Ελληνικού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων


Από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 14η συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την 29-7-2011 έλαβε τις εξής αποφάσεις:



Σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό,  κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην εξής απόφαση:

Η Διοίκηση της Περιφέρειας θα σεβαστεί απόλυτα τη νομιμότητα και τις ως τώρα αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Βάσει αυτών θα προχωρήσει στην έκδοση της άδειας λειτουργίας. Αν υπάρξει αρνητική απόφαση από την εκδίκαση της κύριας προσφυγής στο ΣτΕ, τότε θα επανεξετάσει το σχεδιασμό.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο.

Το χρονικό όριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ορίζεται από τις νομικές δεσμεύσεις που υπάρχουν και όχι από τις πολιτικές δεσμεύσεις που είχαν ή έχουν αναληφθεί. Σε διαφορετική περίπτωση το κόστος για τους πολίτες της Ηπείρου, τους Δήμους και την Περιφέρεια θα είναι δυσβάσταχτο.

Αν παρά ταύτα, υπάρξει απόφαση της Κυβέρνησης που να ορίζει διαφορετικά, η Διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου θα την υλοποιήσει στο ακέραιο.
( απόφαση:14/57/29-7-2011)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου