Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Εκλογές και νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των ΒλάχωνΓια νέα διετία πρόεδρος, ο κος Μιχάλης Μαγειρίας.


Μετά από χρόνια συμμετοχής, απουσιάζει εκπρόσωπος του Συρράκου απ' το Δ.Σ.


Μόνον η Μηλιά Μετσόβου με δύο εκπροσώπους απ' όλη την Ήπειρο


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και Ελεγκτική Επιτροπή προέκυψαν από την  εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου στη Λάρισα για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.
Οι αρχαιρεσίες που περιλάμβαναν Γενική Συνέλευση, απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. καθώς και τοποθετήσεις μελών, διεξήχθησαν στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου της πόλης μιας και η επίσημη έδρα της ομοσπονδίας είναι η Θεσσαλική πόλη όπου ζουν και εργάζονται χιλιάδες Βλάχοι.
Οι φετινές πάντως εκλογές της ΠΟΠΣΒ επιβεβαίωσαν την απόλυτη υπεροχή του Μιχάλη Μαγειρία και του απερχομένου Συμβουλίου, από το οποίο όσοι έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα επανεξελέγησαν. Σημειωτέων ότι απ’ το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της περασμένης διετίας δεν έθεσαν υποψηφιότητα ο Συρρακιώτης κος Γιάννης Αργύρης και ο επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. Περιβολιώτης κος Παπατόλιας. Για τους Συρρακιώτες μάλιστα θα σημειώσουμε ότι μετά από χρόνια δεν έθεσε (και δεν μετέχει κανείς) υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι έχουν διετελέσει μέλη του επί σειρά ετών και μάλιστα με υποψηφιότητες και για την προεδρεία ακόμη οι  Γιάννης Αυδίκος, Θεόδωρος Σούλτης και Γιάννης Αργύρης.
H συμμετοχή των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας ανήλθε στους 67 συλλόγους χωρίς να γνωρίζουμε πόσοι τελικά ψήφισαν, αριθμός εν μέρει ικανοποιητικός αν ληφθεί υπόψη, ότι κατά τα λεχθέντα στο μητρώο της Ομοσπονδίας είναι γραμμένοι 117 σύλλογοι.
Πάντως σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες πολλά έχουν λεχθεί και για συλλόγους – σφραγίδες διαφόρων Βλαχοχωρίων για να μπορέσουν και μόνον να εκλέξουν τους δικούς τους αντιπροσώπους. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια, μέλη υποψήφια για την προεδρεία, «οδήγησαν» το τότε Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στις δικαστικές αίθουσες, αμφισβητώντας έντονα την εγκυρότητα των εκλογών, λόγω ακριβώς αυτού του λόγου και των υπεράριθμων εκλεκτόρων που αρκετοί Σύλλογοι – Μέλη χρησιμοποιούσαν.
Χαρακτηριστικό της Γενικής Συνέλευσης ήταν το ψήφισμα που συνυπόγραψαν 24 Σύλλογοι και υπερψηφίστηκε από όλους τους αντιπροσώπους (με επτά λευκά), με το οποίο καθορίζονται οι προτεραιότητες του νέου ΔΣ σχετικά με την αήθη προσπάθεια του Consiliu Armanjiloru και των συνοδοιπόρων του να προσεταιριστούν Συλλόγους Ελλήνων Βλάχων! Υπήρξε μία ένσταση από τον κ. Μπέκη, μέλος του Συλλόγου Βέροιας, ο οποίος δήλωσε ότι ναι μεν τον εκφράζει το κείμενο αλλά δεν εξυπηρετεί την προώθηση των θέσεων της Ομοσπονδίας μας και θα ψηφίσει λευκό. Ο κ. Νιτσιάκος (Αετομηλίτσα) δήλωσε ότι θα ήθελε το σχέδιο νωρίτερα για να το μελετήσει και ψήφισε λευκό, όπως και η 
κ. Μπούμπα του Συλλόγου Μετσοβιτών Ιωαννίνων. Τα λευκά ανήκουν στους αντιπροσώπους του Συλλόγου Βέροιας και των ανωτέρω. Οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι όλων των άλλων Συλλόγων υπερψήφισαν το κείμενο, δίνοντας σαφή εντολή στο νέο ΔΣ να βάλει τάξη στα του οίκου μας και να πάρει δυναμικά την πρωτοβουλία εναντίον κάθε επιβουλής που έρχεται σε αντίθεση με τα δίκαια του Βλαχόφωνου Ελληνισμού!
Για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στην προεδρεία της Π.Ο.Π.Σ.Β. θα βρίσκεται ο Μιχάλης Μαγειρίας ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα των εκλογών συγκεντρώνοντας συνολικά 142 ψήφους. Μεγάλη όμως τελικά υπήρξε και η συμμετοχή Τρικαλινών υποψηφίων στις εκλογές, μιας και από τους έξι συνολικά που έθεσαν υποψηφιότητα εκλέχτηκαν οι πέντε .

Ο κος Μιχάλης Μαγειρίας
στις εκλογές στην Λάρισα
Ειδικότερα η κατάταξη των υποψηφίων έχει ως εξής (εκλέγονται οι 11 πρώτοι):
Μιχάλης Μαγειρίας (Μηλιά Μετσόβου): 142
Αποστολία Κούτσια (Τζούρτζια): 104
Γιάννης Μπατζιοτάσιος (Κοκκινοπλός): 92
Φώτης Τράσιας (Ιεροπηγή): 83
Αγγελική Τσακνάκη (Αετομηλίτσα): 81
Γεώργιος Βαζούρας (Κουτσούφλιανη): 74
Μαρία Τσαλιέρα (Αβδέλα): 74
Δημήτρης Γκάμας (Μηλιά): 68
Διονύσης Σαμαράς (Καρίτσα): 50
Κων/νος Μπέης (Καρίτσα): 47
Ανδρομάχη Μπομπότη (Περιβόλι): 29

Αστέριος Σαμαρίνας (Θεσσαλονίκη): 23
Δημήτρης Τσάπος (Μηλιά Μετσόβου): 8
Δημήτρης Μπούσιας: 4


Συνήλθε σε Σώμα το νέο Δ.Σ..
Αξίζει να επισημανθεί ότι αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε Σώμα και η κατανομή των θέσεων έχει ως ακολούθως:
Μιχάλης Μαγειρίας: πρόεδρος
Φώτης Τράσιας: Α' αντιπρόεδρος
Γιάννης Μπατζιοτάσιος: Β' αντιπρόεδρος
Αποστολία Κούτσια: ταμίας
Αγγελική Τσακνάκη: γραμματέας
Μαρία Τσαλιέρα: ειδική γραμματέας
Δημήτρης Γκάμας: υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων
Γεώργιος Βαζούρας: υπεύθυνος εκδηλώσεων
Διονύσης Σαμαράς, Κων/νος Μπέης, Ανδρομάχη Μπομπότη: μέλη


Τέλος τα αποτελέσματα για την Ελεγκτική Επιτροπή είναι τα εξής:
Γεώργιος Τζατζάφης: 122
Ευάγγελος Μουστάκας (Τζούρτζια): 115
Σωτήρης Δημητρούλης (Καστανιά Ασπροποτάμου): 93

Γεώργιος Συννεφάκης (Λιβάδι Ολύμπου): 36
Σοφία Αυγέρη (Περιβόλι): 36, ενώ σημειωτέον ότι εκλέγονται οι τρεις πρώτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου