Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το θέλουν το Βαθύπεδο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων τα Γιάννενα


Η πλατεία του Βλαχόφωνου Βαθυπέδου
Ομόφωνα «ναι» απάντησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στο αίτημα της πρώην Κοινότητας Βαθύπεδου να ενταχθεί στο Δήμο Ιωαννιτών.
Με τον «Καλλικράτη» -ως γνωστόν- το Βαθύπεδο εντάχθηκε στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Ωστόσο, όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η πολύ κακή οδική σύνδεση με την έδρα του Δήμου, τα Πράμαντα.
Η αποδοχή του αιτήματος από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών δεν κλείνει το θέμα. Θα πρέπει να λάβει σχετική απόφαση και το Δ.Σ. του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και να αποφασίσει τελικά επί του αιτήματος το Υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο οι θετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων (πληροφορίες λένε ότι δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις και από το Δ. Βορείων Τζουμέρκων), μπορούν να ασκήσουν πίεση και στο Υπουργείο.
Από τη σχετική συζήτηση στο Δ.Σ. Ιωαννίνων δεν έλειψαν και τα «καρφιά».
«Θα ψηφίσουμε θετικά στο αίτημα σας, αλλά αν έρθεται στο Δήμο Ιωαννιτών μη νομίζεται πως θα ... καλοπεράσετε, βλέποντας πως αντιμετωπίζει τα Δημοτικά του Διαμερίσματα», είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Βαθύπεδου, ο εισηγητής από την πλευρά της «παράταξης Γκόντα

Προβληματισμός Συρρακιώτη: 

Αλήθεια τι επίσημη θέση έχει ο Δήμαρχος και η αντιπολίτευση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων; Εάν τελικά ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες του Βαθυπέδου για την ένταξή του στον Δήμο Ιωαννιτών, δεν θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις ένταξης και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων;
Ας μην ξεχνάμε τις αντιδράσεις που υπήρξαν απ’ τον πρώην Δήμο Κατσανοχωρίων όταν ορίστηκε έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων τα Πράμαντα και θεωρούνταν απ’ τους κατοίκους του πιο προσιτή η ένταξή τους στον Δήμο Ιωαννιτών.
Απ’ την άλλη μεριά, πόσο ακόμη θα διευρυνθεί ο Δήμος Ιωαννιτών που στα όριά του  σήμερα περιλαμβάνει ακόμη και την Ανατολική Κράψη η οποία ίσως θα έπρεπε να ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μετσόβου παρά στον Δήμο Ιωαννιτών;
Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε να γίνει νέος «γεωμορφολογικός» διοικητικός επανασχεδιασμός του Καλλικράτη, μιας και είναι πολλές οι περιοχές που διοικητικά είναι σχεδόν ανέφικτο να εξυπηρετηθούν απ’ τις έδρες των Δήμων που ανήκουν.

1 σχόλιο: