Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Θερινό Σχολείο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, με θέμα “Γνωρίζοντας τον αυτισμό”.


Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, διοργανώνει Θερινό Σχολείο με θέμα “Γνωρίζοντας τον αυτισμό”, από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, με διαμονή στο Ξενοδοχείο “PRINCESS LANASSA”, στο Κωστήτσι, 25 λεπτά από τα Ιωάννινα.

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από την επιστημονική ομάδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, αποτελούμενη από τις Λογοθεραπεύτριες Μαρία Ιγνατίου (M.S.c, MRCSLT) και Γλυκερία Λώλη (M.A.), την Εργοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Αναγνώστου και τον Ψυχολόγο Μιχάλη Τσεντσερή (M.A.-Msc-Med).

Επίσημος προσκεκλημένος ο Φώτης Μωρόγιαννης (MD PhD) Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων.

Τηλεδιάσκεψη με την Άννα Πλέσσα (ME.d, BCBA), Σχολική Ψυχολόγο, Αναλύτρια Συμπεριφοράς, Επιστημονική Υπεύθυνη στο “Μονορόδι”, Σύμβουλο PECS και τον Ιγνάτιο...
Καφαντάρη, Παιδοψυχίατρο, Κλινικό Υπεύθυνο στο “Μονορόδι”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις, διαλέξεις, ομάδες εργασίας και συζητήσεις με τους ειδικούς.

Στο Θερινό Σχολείο μπορούν να συμμετάσχουν γονείς, εκπαιδευτικοί,φοιτητές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φοιτητές λογοθεραπείας, παιδαγωγικών σχολών και σχολών επαγγελμάτων υγείας, καθώς και όσοι ασχολούνται με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Συμπεριλαμβάνεται η διαμονή και η πλήρες διατροφή, το υλικό και η παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Δυνατότητα συμμετοχής χωρίς διαμονή και διατροφή, με παρακολούθηση το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου.

Πληροφορίες - Δήλωση συμμετοχής
Τηλ.6986180630

diepistimoniko.kentro@gmail.com

Βρείτε μας στο:www.facebook.com/diepistemonikoKentro


Τι είναι όμως ο αυτισμός;
Είναι σοβαρή, νευροψυχιατρική διαταραχή, που οφείλεται σε δυσλειτουργία του εγκεφάλου...
εκδηλώνεται νωρίς και διαρκεί ολόκληρη τη ζωή. Χαρακτηρίζεται από ποιοτικές αποκλίσεις στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη δημιουργία σχέσης, στη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία και στο παιχνίδι-σκέψη-φαντασία. Οι αποκλίσεις αυτές επηρεάζουν βαθιά τον τρόπο με τον οποίο το άτομο αντιλαμβάνεται και βιώνει τον εαυτό του και τον κόσμο, τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει, τη συμπεριφορά, την προσαρμογή και τη λειτουργικότητά του στην καθημερινή ζωή. Επηρεάζουν επίσης, την πορεία της ανάπτυξης, που αποκλίνει από το φυσιολογικό, ενώ η ανάπτυξη επηρεάζει την κλινική εικόνα του αυτισμού. Tα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία και το αναπτυξιακό στάδιο, τη σοβαρότητα, τη συνύπαρξη άλλων ιατρικών καταστάσεων, την ιδιοσυγκρασία του ατόμου και παράγοντες του περιβάλλοντος. Ο αυτισμός περιγράφτηκε για πρώτη φορά από τον Αμερικανό ψυχίατρο Kanner, το 1943, ο οποίος ανέφερε περιπτώσεις παιδιών κλεισμένων στον εαυτό τους και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου