Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

"Και πάντα να αγωνίζομαι" Βραβευμένη ταινία στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, απ' την Συρρακιώτισα Ελένη Ζιώγα



Μια σημαντική διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας κατακτώντας την 3η θέση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με την ταινία
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ .
Την ταινία δημιούργησε η Συρρακιώτισα καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελένη Ζιώγα με συνεργάτη της τον Σπύρο Λελόβα και πρωταγωνιστές τα παιδιά του Σχολείου.
Η τελετή βράβευσης έγινε στις 6 Ιουνίου στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας με παρουσία της Υπουργού Ευφροσύνης Κιάου, η οποία τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση ήταν η πιο ευχάριστη στην σύντομη θητεία της και συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές εντυπωσιασμένη από την ποιότητα των ταινιών.
Στον διαγωνισμό που συνδιοργανώθηκε από την ΕΡΤ, την Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών συμμετείχαν 200 σχολεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Η ταινία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
Στην εκδήλωση παρέστη η Ελένη Ζιώγα η οποία προλογίζοντας την ταινία...
τόνισε μεταξύ άλλων ότι:
"H ταινία βασίστηκε πάνω σ΄ ένα τραγούδι του Ευγένιου Σπαθάρη και της Γλυκερίας το οποίο αν και γράφτηκε το 1985 αποδείχτηκε προφητικό γιατί θα μπορούσε να εκπροσωπήσει επάξια την σημερινή μας Ελλάδα και αποτυπώνει όλα όσα θα έβλεπε ο Καραγκιόζης, ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών αν έβγαινε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας κι έκανε μια επίσκεψη στην σημερινή Ελλάδα.
Η ταινία έγινε με πολύ κόπο, βγήκε όμως μέσα από την ψυχή μας και την ψυχή των παιδιών μας.
Τα παιδιά μας θέλησαν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας , γιατί αυτά είναι το μέλλον μας κι εμείς τους οφείλουμε ένα καλύτερο αύριο ".

H ταινία θα προβληθεί από τη ΝΕΤ, την ΕΡΤ 3, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και σε ειδική ιστοσελίδα που θα γίνει για τον σκοπό αυτό.
Επίσης έχει λάβει πρόσκληση συμμετοχής για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο.
ΠΗΓΗ: PrevezaLeaks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου