Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συρρακιωτόπουλο απ' την Πρέβεζα, χρειάζεται την βοήθεια όλων μας

Άμεση βοήθεια χρειάζεται το Συρρακιωτόπουλο (απο μητρική καταγωγή) της Πρέβεζας.

Αιμοπετάλια και χρήματα για να δόσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, μόλις στα τρία χρόνια του ζωής


Είναι από εκείνες τις στιγμές που το πάγωμα στο στομάχι είναι τόσο ισχυρό και το μυαλό σταματάει να σκέφτεται.
Από την άλλη όμως λες ότι κάτι πρέπει να κάνω και εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ.
Ο μικρός Κων/νος με μητρική καταγωγή απ' το Συρράκο ο οποίος διαμένει στον Μύτικα της Πρέβεζας, στα τρία του μόλις χρόνια ξεκίνησε από την Τετάρτη την δική του μάχη μαζί με την οικογένεια του.
Ένα μικρό πέσιμο την ώρα του παιχνιδιού και ο πόνος στην κοιλίτσα του μικρού Κων/νου έκαναν την οικογένειά του να ανησυχήσει και έτσι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης όπου οι γιατροί μετά από εξετάσεις δεν είχαν καλά νέα αφού η τιμή του αιματοκρίτη ήταν αρκετά χαμηλή.
Τους σύστησαν να πάνε αμέσως στα Γιάννενα για περαιτέρω εξετάσεις και εκεί έπεσε ο κεραυνός. Ο Κων/νος πάσχει από...
λευχαιμία.
Την ίδια μέρα μεταφέρθηκαν στο Αγλαΐα Κυριακού και σήμερα βρίσκονται στο ΕΛΠΙΔΑ όπου θα ξεκινήσουν οι χημειοθεραπείες σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του, Θάλεια Μαγκλάρα.
Ο Κων/νος και η οικογένειά του ξεκίνησαν τον δικό τους Γολγοθά ο οποίος θα κρατήσει μήνες.


Όλοι μας μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε τον Κωνσταντίνο μας
Μετά την διάγνωση της ασθένειας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ο μικρός νοσηλεύεται στο ΕΛΠΙΔΑ στην Αθήνα.
Σε επικοινωνία που υπήρξε με την οικογένεια του, ενημέρωσαν ότι θα χρειαστεί άμεσα αίμα και αιμοπετάλια.
Για όσους από την Πρέβεζα και τις γύρω περιοχές μπορούν να προσφέρουν θα πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και να δώσουν αίμα για την τράπεζα αίματος που έχει ανοίξει ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μύτικα.
Για όσους βρίσκονται εκτός Πρέβεζας θα πρέπει να αναφέρουν ότι το αίμα είναι για τον Χασιακή Κωνσταντίνο στο Αγλαΐα Κυριακού (Το ΕΛΠΙΔΑ που νοσηλεύεται συνεργάζεται με το Αγλαΐα Κυριακού).
Για αιμοπετάλια, σύμφωνα με τα όσα μας είπε η μητέρα του Θάλεια, θα πρέπει κάποιος να πάει στο Αγλαΐα Κυριακού και να προσφέρει για τον Κωνσταντίνο.

Η ανάγκη για βοήθεια, κυρίως σε αυτό το στάδιο, είναι οικονομική αφού η οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που ξαφνικά δημιουργήθηκαν.
Και όλα αυτά την στιγμή που η οικογένεια περνούσε την δική της οικονομική κρίση μιας και δεν υπήρχε εργασία αλλά και οι οικονομικές υποχρεώσεις το τελευταίο διάστημα την είχαν γονατίσει.
Και έρχεται και το βασικότερο πρόβλημα, αυτό της υγείας του Κων/νου που είναι το σημαντικότερο απ όλα.
Έτσι η οποιαδήποτε βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εμάς είναι σημαντική για την οικογένεια και τον μικρό Κων/νο η οποία έχει ένα μεγάλο και δύσκολο δρόμο μπροστά της σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γιατροί.
 
Για την δική σας βοήθεια υπάρχει λογαριασμός στην τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ: 448/773391-74 στο όνομα των γονιών του παιδιού, Χασιακής Λάμπρος και Θάλεια Μαγκλάρα.

Ήδη στην Πρέβεζα έχουν ξεκινήσει και ενεργοποιούνται σύλλογοι και φορείς καθώς και απλός κόσμος για την ενίσχυση της οικογένειας του Κωνσταντίνου.
Η  Αντικαρκινική Εταιρία Πρέβεζας, στηρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία της συνθέτριας Βιλελμίνης Κατσή, διανέμει συλλεκτικό CD με τις συνθέσεις της, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά για το μικρό Κωνσταντίνο. Η τιμή του ανέρχεται στα δέκα ευρώ.
Την Τετάρτη και ώρα 18.30 το απόγευμα οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από το κιόσκι της πλατείας Ανδρούτσου και θα κατευθυνθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.
Εκεί στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι αγώνες που περιλαμβάνουν:
1)Αγώνα μπάσκετ από το Παιδικό Τμήμα του Α.Ο Νικόπολη
2)Αγώνα μπάσκετ Γυναικών μεταξύ της ομάδας Α.Ο Νικόπολη και Λευκάδας Α2.
3)Αγώνας Παλαιμάχων Πρέβεζας.
Παράλληλα στο γήπεδο του beach volley θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ γυναικείων και ανδρικών ομάδων.
Το εισιτήριο για τους αγώνες είναι 2 ευρώ ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να δώσει μεγαλύτερο ποσό. Τα έσοδα θα διατεθούν όλα για την στήριξη του μικρού Κωνσταντίνου.
Το μήνυμα της πρώτης αυτής καμπάνιας στήριξης είναι «Ελάτε να γεμίσουμε τις κερκίδες του κολυμβητηρίου και να αποδείξουμε ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη μπορούν να κάνουν ένα παιδί να χαμογελάσει ξανά…»
Επίσης γνωστή επιχείρηση εμπορίας μοτοσυκλετών στην Πρέβεζα ξεκινά από την Τετάρτη μια λαχειοφόρο τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν όλα στην οικογένεια του Κωνσταντίνου.
«Αμέσως μόλις διάβασα για το πρόβλημα της οικογένειας θέλησα να βοηθήσω όπως μπορώ και το μόνο που σκέφτηκα ήταν να βάλω σε λαχειοφόρο ένα δίκυκλο έτσι ώστε τα χρήματα που θα μαζευτούν να δοθούν στην οικογένεια. Θα μπορούσα να διαθέσω ένα ποσό αλλά πιστεύω με αυτόν τον τρόπο μπορούμε όλοι μαζί, να μαζέψουμε πολύ περισσότερα χρήματα» είπε μιλώντας φανερά συγκινημένος στο pamepreveza.gr ο Χαράλαμπος Κουτσοχρήστος ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Πρέβεζα.
Η αξία του λαχνού είναι στα δύο ευρώ ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 24 Δεκεμβρίου παραμονές Χριστουγέννων παρουσία δικηγόρου στα γραφεία της επιχείρησης απ όπου μπορείτε να προμηθεύεστε τους λαχνούς στην Λ. Ιωαννίνων 165.
Το σίγουρο είναι ότι αυτά αποτελούν μόνο την αρχή γιατί η Πρέβεζα και οι άνθρωποι της έχουν την δύναμη να βοηθήσουν και θα το κάνουν…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου