Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Συμφωνούν … διαφωνώντας στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες, δυο αναρτήσεις σε blog των Ιωαννίνων που αφορούν τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και ειδικότερα του τοπικού διαμερίσματος του Συρράκου. Η πρώτη ανάρτηση, έγινε απο το γνωστό ειδησεογραφικό blog epirusgate, και η άλλη ανάρτηση, απο το blog της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου, με αρχηγό της παράταξης τον κο Γιάννη Αργύρη, επι δωδεκαετίας πρόεδρο της Κοινότητας Συρράκου.

Σας παραθέτουμε τις αναρτήσεις καθώς και τα links στα οποία θα βρείτε τις αναρτήσεις στα blogs.

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011  

Tέλος το χαράτσι στα καταστήματα της πρώην Κοινότητας Συρράκου

Στο Συρράκο οι καταστηματάρχες που βγάζουν τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία του χωριού πληρώνανε 5 ευρω/το τετραγωνικό, ποσό υπερβολικό για επαγγελματίες οι οποίοι δουλεύουν ένα μήνα το χρόνο. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων,με απόφασή της στις 22-5-2011 έβαλε τέλος σ΄ αυτό το χαράτσι που είχε επιβάλλει η πρώην Κοινότητα Συρράκου.

Αναρτήθηκε από epirusgate στις 2:02 μ.μ.
Ετικέτες ΣΥΡΡΑΚΟ 
 Μπορείτε να το διαβάσετε κι εδώ:
http://epitusgate.blogspot.com/2011/06/t,html


                   
  ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

        "Χαράτσι» στην πρώην Κοινότητα Συρράκου "  
        Διαβάσαμε σε Blog  ότι  με απόφαση του  το Δημοτικό Συμβούλιο  κατάργησε «χαράτσι» που υπήρχε στη χρήση κοινόχρηστων χώρων (πλατείες) των καταστημάτων στο Συρράκο. Όμως δεν διαβάσαμε ότι ήταν πρόταση της παράταξής μας που έγινε αποδεκτή.  Επίσης εισηγηθήκαμε   την ρύθμιση των πλατειών με ετήσια μίσθωση προς  τους καταστηματάρχες (νοικοκυριό με λίγα λόγια) και για τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες, που όμως δεν έγινε αποδεκτή.
       Πάντως για την οργάνωση, λειτουργία και οικονομικό νοικοκυριό των πρώην συνενωμένων Δήμων και Κοινοτήτων, σε σχέση με το σήμερα , να θυμίσουμε στους συγγραφείς  του παραπάνω κειμένου, σχετικά με το «χαράτσι»  στην πρώην Κοινότητα Συρράκου, την γνωστή παροιμία:  
«εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’άρματα σήμερα κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια»

Αναρτήθηκε από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ στις 9:54 μ.μ.
Μπορείτε να το διαβάσετε κι εδώ: 
http://voriatzoumerka.blogspot.com/2011/06/blog-post_05.html



Προβληματισμός SIRRAKIOTI :

  • Αλήθεια ποιος τελικά έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βορείων Τζουμέρκων; Μήπως ο τοπικός πρόεδρος του Συρράκου   κος Νίκος Γκίζας που πρόσκειται στην «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Βορείων Τζουμέρκων»;
  • Μήπως η εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να καθοριστεί το ποσό για τα τραπεζοκαθίσμάτα ανά τετραγωνικό μέτρο, που θα έβγαζαν οι καταστηματάρχες στην πλατεία του Συρράκου, τις ημέρες των πανηγυριών;
  • Μήπως η παράταξη του τοπικού προέδρου τον «εξέθεσε» και δεν ψήφισε την εισήγησή του;
  • Μήπως ο συντάκτης της ανάρτησης της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Βορείων Τζουμέρκων» έχει πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα; Δηλαδή στο ίδιο κείμενο μας λέει ότι εισηγήθηκε η παράταξή του να πάψει το χαράτσι στο Συρράκο, το οποίο είχε επιβάλει επί χρόνια ο αρχηγός της παράταξης ως πρώην Πρόεδρος της Κοινότητος Συρράκου, και από την άλλη, αναφέρει ότι εισηγήθηκε για «την ρύθμιση των πλατειών με ετήσια μίσθωση προς  τους καταστηματάρχες (νοικοκυριό με λίγα λόγια) και για τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες, που όμως δεν έγινε αποδεκτή».                           Εκτός κι αν η παράταξη εισηγήθηκε να πάψει το «χαράτσι» στο Συρράκο και να ισχύσει στις άλλες τοπικές Κοινότητες!!! 

         Μ΄ άλλα λόγια … ν’  αγαπιόμαστε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου