Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Απειλούν με μπλόκο τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Το ΧΥΤΑ απο την Ιερά Μονή Τσούκας
Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σε γενική συνέλευση οι κάτοικοι του Ελληνικού
Την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, πριν την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ, έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Ελληνικού, που εξέλεξαν μέσα από τη γενική συνέλευση και τη νέα Συντονιστική Επιτροπή. 
Πριν από λίγες ημέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η προσφυγή της Επιτροπής, της Ιεράς Μονής Τσούκας και ιδιωτών, όμως η εισήγηση είναι αρνητική.
Παρ’ όλα αυτά, η Επιτροπή Αγώνα, όπως σημείωσε το μέλος αυτής Αιμίλιος Πατσούρας εξακολουθεί να ελπίζει και ζητά από την Περιφέρεια Ηπείρου να μην προχωρήσει στην υπογραφή της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ, μέχρι την ανακοίνωση της οριστικής απόφασης.
Από εκεί και πέρα ο κ. Πατσούρας εξέφρασε για μία ακόμη φορά την άποψη πως πρόκειται για ένα παράνομο έργο, που δημιουργήθηκε ενάντια στα συμφέροντα και στις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας.
«Καλά θα κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην προχωρήσουν σε καμία κίνηση και αδειοδότηση λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Ζητάμε να σταματήσει το παράνομο έργο που επιβλήθηκε με τη δύναμη των ΜΑΤ.
Γνωρίζουμε την αναγκαιότητα, αλλά τα λάθη που έγιναν δεν είναι δικά μας.
Η απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις πριν τη λειτουργία του έργου και γι’ αυτό θα ενημερώσουμε τους κατοίκους όλων των χωριών», σημείωσε ο κ. Πατσούρας.
Τέλος, αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου του 2012 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης με την σύλληψη τριών ατόμων για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την ημέρα εγκατάστασης του εργολάβου στο ΧΥΤΑ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου