Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Συρρακιώτης Γιάννης Βαϊτσης στο πλήρωμα του καραβιού για την Γάζα της Παλαιστίνης!!!

Για δεύτερη χρονιά, ένας ολόκληρος στόλος αποτελούμενος από δέκα πλοία τα οποία θα ξεκινήσουν από όλες τις άκρες του κόσμου, θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα προς τη Γάζα, με σκοπό να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της που την έχουν πραγματικά ανάγκη.
Απ' αυτήν την προσπάθεια δε θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα.
Έτσι «ένα καράβι για τη Γάζα» θα αρχίσει το ταξίδι του από τον Πειραιά και μάλιστα στο πλήρωμά του θα μετέχουν και δύο Γιαννιώτες, ο Αλαντάσι Εσάμ και ο Συρρακιώτης Γιάννης Βαΐτσης, οι οποίοι εργάζονται ως νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και είναι φίλοι εδώ και είκοσι χρόνια.
Και οι δύο δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τα ρίσκα τους και να φτάσουν μέχρι τη Γάζα, γνωρίζοντας βέβαια το άσχημο παρελθόν της πρώτης προσπάθειας που έγινε πέρσι, όταν Ισραηλινές δυνάμεις, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ ενάντια στα καράβια που πλησίαζαν τότε τη λωρίδα της Γάζας, φέρνοντας μαζί τους ιατροφαρμακευτική και όχι μόνο βοήθεια.
Με δηλώσεις που έκανε ο κος Αλαντάσι Εσάμ, τόνισε πως η πρωτοβουλία που ονομάζεται «Ένα καράβι για τη Γάζα», δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να βοηθήσουν τους κατοίκους της, αφού τα Ηνωμένα Έθνη στην ουσία δεν κάνουν τίποτα γι' αυτούς.
«Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε τα φάρμακα και να βοηθήσουμε το νοσοκομείο, αρκεί να μας αφήσουν οι ισραηλινοί. Ζητάμε τη συμπαράσταση του γιαννιώτικου λαού», είπε ο κ. Εσάμ.
Ο κ. Αλαντάσι, ο οποίος είναι Παλαιστίνιος και ζει εδώ και πολλά χρόνια στα Γιάννενα, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, τόνισε ότι «θεωρώ τους Ηπειρώτες και δικό μου λαό και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν ξέροντας από δυσκολίες».
Ο Γιάννης Βαϊτσης με την μητέρα του κα Ευρυδίκη
Το γέννημα – θρέμμα του Συρράκου  
κος Γιάννης Βαΐτσης από την πλευρά του είπε ότι «γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τους κινδύνους, πάμε όμως αποφασισμένοι».
Επίσης  ο κος Γιάννης Βαΐτσης, αναφέρθηκε στην εκδήλωση που ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα, από τα μέλη της πρωτοβουλίας.
Αυτή θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, με κεντρικούς ομιλητές τον Ίσματ Σάμπρι πολιτικό αναλυτή, πρώην Επιτετραμένο της Παλαιστινιακής Αρχής που θα αναπτύξει το θέμα των εξεγέρσεων στον αραβικό Κόσμο και τον Δημήτρη Πλειώνη,  μέλος του "Στόλου της Ελευθερίας" που θα μας ενημερώσει για το νέο εγχείρημα.
Ταυτόχρονα μέχρι και το τέλος του μήνα, οπότε θα αναχωρήσει το καράβι, μέλη της πρωτοβουλίας θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης, ζητώντας την οποιαδήποτε μορφή βοήθειας μπορεί να δώσει ο καθένας μας.
Από οικονομικής, ιατρικής ή όποιας άλλης υλικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου