Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλέχθηκε και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, στην ΠΕΔ

Την πρώτη της διοίκηση απέκτησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου μετά τη προχθεσινή γενική συνέλευση και τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννινα.
Όπως αναμενόταν, η παράταξη που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Δήμαρχο  Αρταίων Γ. Παπαλέξη επικράτησε εύκολα της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αφού οι συσχετισμοί ήταν δεδομένοι, ενώ έστω και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν οι εσωπαραταξιακές ρήξεις.
Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηπείρου» έλαβε 67 ψήφους, η παράταξη «Αδέσμευτο Δημοκρατικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηπείρου» έλαβε 44 ψήφους,
ο Β. Μασσαλάς (Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών) ως ανεξάρτητος υποψήφιος 7 ψήφους και ο Δ. Τασιούλας επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης 4 ψήφους.
Η πρώτη παράταξη παίρνει 13 έδρες, η δεύτερη 7 και η τελευταία έδρα καταλήγει στον Β. Μασσαλά
.

Με την παράταξη του Δημάρχου Αρταίων κου Παπαλέξη, εκλέχθηκε και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κος Γιάννης Σεντελές

Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρώτος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γ. Παπαλέξης ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την συμμετοχή και στην στήριξη, δεσμεύθηκε για δημιουργική και αποτελεσματική λειτουργία του οργάνου και ξεκαθάρισε πως σε αυτό δεν έχουν θέση οι κομματικοί εναγκαλισμοί.
«Θα προσπαθήσω να συμβάλω για μια δημιουργική, δίκαιη και αποτελεσματική λειτουργία της διοίκησης. Η διοίκηση αποτελείται από πολιτικά όντα αλλά είμαστε παρατάξεις, που λειτουργούν αυτόνομα με γνώμονα το αυτοδιοικητικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Προέχει το συμφέρον των ανθρώπων που μαστίζονται από την κρίση, προέχει να σταθούμε δίπλα τους και να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο», σημείωσε.

Ποιοι εκλέγονται:
Με την παράταξη Παπαλέξη
εκλέγονται οι δήμαρχοι Γ. Κάτσινος 48, Στ. Μπραϊμη 47, Ι. Παπαλέξης 47, Κ. Κατσανάκης 45, Δ. Ρογκότης 38, Κ. Καψάλης 37, Αθ. Λιόλιος 36, Γ. Σεντελές 32, Π. Γαργάλας 31, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθ. Μανταλόβας 38, Δ. Κατσιπανέλης 32, Στ. Βιρβίλης 27, Γ. Παπαδιώτης 27.
Για την ΚΕΔΕ εκλέγονται οι Φ. Τσουμάνης, Στ. Βαρτελάτου, Δ. Νάστος, Δ. Γιωτίτσας.
Από την παράταξη που στήριξε η Ν.Δ εκλέγονται οι δήμαρχοι Δ. Γιολδάσης 32, Μ. Γαρνέλης 28, Ν. Τσομπίκος 27 και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Γκόντας 28, Αλ. Μάνος 25, Ι. Σφρίντζερης 25 και Β. Γιόγιακας 24.
Για την ΚΕΔΕ εκλέγονται οι Ν. Γκόντας και Χρ. Παπάζογλου.

ΠΗΓΗ: Epirus on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου