Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Εκδρομή στην Οχρίδα και το Μοναστήρι διοργανώνουν οι Ματσουκιώτες


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η ΒΥΛΙΖΑ» διοργανώνει εκδρομή στην Οχρίδα και το Μοναστήρι που θα πραγματοποιηθεί στις 22/23/24 Ιουνίου 2012.(Παρασκευή- Σάβαττο-Κυριακή).
Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ.. Υπεύθυνος για την εκδρομή ο Δημήτρης Κωσταδήμας. Απαραίτητη η προκαταβολή 30 ευρώ.
Ελάχιστη συμμετοχή 40 ατόμων.  

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Απριλίου.
Κόστος 75 ευρώ περίπου ανά άτομο.

.3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ  ΟΧΡΙΔΑ

1η ΜΕΡΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ –  ΟΧΡΙΔΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μέσω Εγνατίας Οδού, φτάνουμε στα σύνορα στη Νίκη. Διέλευση συνόρων μετά τον σχετικό έλεγχο και συνεχίζουμε για την Οχρίδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ, ΟΧΡΙΔΑ.
Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, το οποίο βρίσκεται μισή ώρα από την πόλη της Οχρίδας και είναι κτισμένο τον 18ο αιώνα σε μια περιοχή που υπήρξε έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Εκεί θα δούμε και τις πηγές του Δρήνου ποταμού, απ΄ όπου μπορούμε να αγναντέψουμε το Πόγραδετς της Αλβανίας.  Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη της Οχρίδας, όπου θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία και τον Άγιο Κλήμη, ο οποίος μαζί με τον Όσιο Ναούμ, υπήρξαν μαθητές του Κύριλλου και του Μεθόδιου, οι οποίοι δημιούργησαν το σλαβικό αλφάβητο. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη Στρούγκα, όπου θα επισκεφθούμε. Είναι μια μικρή πατριαρχική κοινότητα, αποτελούμενη από αλβανόφωνους και Βλάχους η οποία αφομοιώθηκε πολύ γρήγορα από την εξαρχική πλειοψηφία στα ταραγμένα χρόνια στις αρχές του αιώνα. Επίσης λέγεται ότι ήταν, το λασποχώρι του δάσκαλου Δημήτριου Milladinov, αποφοίτου της Ελληνικής Σχολής των Ιωαννίνων που δίδασκε εδώ το 1850 Πλούταρχο και Θουκυδίδη και μέσα σε οκτώ χρόνια άλλαξε την υπογραφή του από Δημήτριος Μηλαδηνίδης σε Demetar Milladinov. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ , ΟΧΡΙΔΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
Πρωινό. Σχετικός ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης της Οχρίδας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Μπίτολα, στο μοναστήρι. Εκεί θα επισκεφθούμε τον Άγιο Δημήτριο, ελληνική εκκλησία, η οποία έχει κατασκευαστεί από Γιαννιώτες. Ακόμη θα δούμε το παλιό ελληνικό προξενείο και την αρχαία Ηράκλεια. Στη συνέχεια, μέσω συνόρων Νίκης, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την  πόλη μας, γεμάτοι εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :
- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν
- Δύο διανυκτερεύσεις  στην Οχρίδα, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, 4****.
- Δύο (2) πρωινά.
- Δύο (2) δείπνα.
- Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.
- Φ.Π.Α.           
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :
- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
- Κέντρα διασκεδάσεως.  
- Τα ποτά στα  δείπνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου