Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Και με ...συμβόλαια η δωρεά του Δημ. Γιαννιώτη στον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας

Ο κος Νταλαούτης υπογράφει το συμβόλαιο
Υπογράφηκαν πρόσφατα τα συμβόλαια μεταξύ του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας εκπροσωπούμενο απ’ τον πρόεδρό του κο Σωτήρη Νταλαούτη και τον Δημήτριο Γιαννιώτη εκπροσωπούμενο απ’ τον δικηγόρο του κο Καρφάκη Χρήστο, για την παραχώρηση απ’ τον δεύτερο διαμερίσματος στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα ως δωρεά στον Σύνδεσμο που θα χρησιμοποιηθεί ως γραφεία του Συλλόγου.
Έτσι ένα …όνειρο που αποτελούσε και πρωταρχικό τους στόχο των Συρρακιωτών της Αθήνας έλαβε «σάρκα και οστά».
Η πρόσοψη του κτιρίου
Πρόκειτε για ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο οικοδομής στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, σε ένα κεντρικό σημείο και λίγα μόλις μέτρα απ’ τον τοπικό σταθμό του Μετρό,  όπου εξυπηρετεί όλους τους συγχωριανούς μας.
Το διαμέρισμα αυτό είναι 55 τετραγωνικά μέτρα και πληροί όλες τις προϋποθέσεις στο να στεγαστούν τα γραφεία και τα περουσιακά στοιχεία του Συνδέσμου.
Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε τον Δημήτριο Γιαννιώτη «Μέγα Ευεργέτη» κάνοντας εφαρμογή στο άρθρο 2 του καταστατικού του συλλόγου.
Ο κος Γιαννιώτης είναι απόγονος της οικογένειας που ήταν απ’ το Συρράκο και αναγκάστηκαν οι πρόγονοί του  μετά την πρώτη καταστροφή του χωριού απ’ τους Τούρκους (στην αποτυχημένη επανάσταση του 1821, που είχε υποκινήσει ο μεγάλος Συρρακιώτης και μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Κωλέττης), να μετοικήσουν στον Κάλαμο Ιθάκης.
Ο Δ. Γιαννιώτης (δεξιά) κατά την βράβευσή του
Ο Δημήτριος Σ. Γιαννιώτης λοιπόν, γεννήθηκε στο νησί Κάλαμος της Ιθάκης στις 25 Οκτωβρίου 1945. Σε ηλικία 4 ετών μετακόμισε στο Πειραιά όπου ο πατέρας του δραστηριοποιήθηκε σε Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.
Τελείωσε το Α. Πρότυπο Γυμνάσιο Πειραιά και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στην Αθήνα. Σε ηλικία μόλις 18 ετών δραστηριοποιήθηκε, μετά τον θάνατο του πατέρα του στην οικογενειακή Ξενοδοχειακή Επιχείρηση.
Οι επαγγελματικές του φιλοδοξίες τον οδήγησαν στην Ναυτιλία όπου δραστηριοποιήθηκε, από το 1974, ιδρύοντας τη δική του Ναυτιλιακή Εταιρία στον Πειραιά.
Πρόσφατα αγόρασε και σπίτι στο Συρράκο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου