Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δεν προχωρούν οι σκέψεις για άμεσο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, από τον Δήμο Β. Τζουμέρκων


 

Αναμένουν όλοι το πόρισμα για τίς μολυσμένες πηγές κοντά στον ΧΥΤΑ 








Στάση αναμονής φαίνεται πως θα τηρήσει ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων αναστέλλοντας προς το παρών τις όποιες σκέψεις είχε για άμεσες κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση αποκλεισμού του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας.
Την Πέμπτη ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης συναντήθηκαν τελικά με την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη και τους επιστήμονες που έχουν αναλάβει να αξιολογήσουν τα ευρήματα στις πηγές κοντά στον ΧΥΤΑ προκειμένου να ενημερώσουν για τις αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά και να ακούσουν τη θέση της Περιφέρειας στο ζήτημα αυτό.
Παράλληλα συνεδρίασε και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ με τον πρόεδρό του, Θωμά Μπέγκα να προβαίνει σε μια πλήρη ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου για τις μέχρι τώρα ενέργειές του σχετικά με το θέμα αυτό.

Η συνάντηση στην Περιφέρεια
Η συνάντηση που έγινε τελικά στην Περιφέρεια ακολούθησε της ανακοίνωσης που εξέδωσε αυτή, σύμφωνα με την οποία, προς το παρών, αποσυνδέεται από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ η όποια μόλυνση έχει εντοπιστεί σε πηγές κοντά σε αυτόν.
Ο κ. Σεντελές σχολιάζοντας την ανακοίνωση έκανε λόγο για αντιφάσεις οι οποίες μάλλον εξηγήθηκαν κατά τη συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη και την επιστημονική ομάδα.
Όπως εξήγησε ο κ. Σεντελές από την πλευρά του δήμου ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίστηκε πως η οποιαδήποτε διερεύνηση του προβλήματος που έχει προκύψει πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις βάσει ποιών συμπερασμάτων εκδόθηκε η χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας η οποία αποσυνδέει τη μόλυνση με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Θ. Μπέγκας: «Δεν υπάρχει περιβαλλοντικό ζήτημα»
Απ' την χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ
Εκτός από τη συνάντηση στην Περιφέρεια, συνεδρίασε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον ΧΥΤΑ Ελληνικού.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου για τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί από την ημέρα που εντοπίστηκε το πρόβλημα μέχρι σήμερα καθώς και για τις κινήσεις που έχει κάνει ο ΦΟΔΣΑ για να διαπιστωθεί η αίτια της μόλυνσης, ενώ ζητήθηκε και η κατάθεση απόψεων από όλους τους αυτοδιοικητικούς που συμμετέχουν στον ΦΟΔΣΑ προκείμενου να αποφασιστεί το πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής.
Αυτό που θέλησε να τονίσει πάντως ο κ. Μπέγκας ήταν πως τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι δεν υπάρχει μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα και πως η όλη υπόθεση σίγουρα χρειάζεται παρακολούθησης αλλά όχι βιαστικές κινήσεις όπως ο αποκλεισμός της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

ΠΗΓΗ: Ανεξάρτητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου