Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» ανεβάζει φέτος η Θεατρική Ομάδα ΡαφτανιτώνΗ ΘΕ.Ο.ΡΑ σε παλαιότερη θεατρική παράσταση
Η παράσταση που έσπασε τα ταμεία την περσινή σαιζόν στην Ελλάδα, απ' την ΘΕ.Ο.ΡΑ.

Το θεατρικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα ανέβει στα Γιάννενα απ' την καινούργια χρονιά


Ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλασσε για φέτος η ΘΕ.Ο.ΡΑ, καθώς για την καινούργια χρονιά αποφάσισε να ανεβάσει το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», που πέρσι παρουσιάστηκε απ’ το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με πολύ μεγάλη επιτυχία Πανελλαδικά..
Ήδη ξεκίνησαν τις πρόβες τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Η ομάδα ανανεώθηκε με καινούργιους ερασιτέχνες ηθοποιούς και …σκηνοθέτη.
Μετά την επιτυχημένη παρουσία του Νίκου Σφαιρόπουλου τα προηγούμενα χρόνια την καινούργια παράσταση που ετοιμάζεται, θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Παπαρούνης.

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία.  Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και...
δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας: ο αρχαίος κόσμος, το Βυζάντιο, η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ. 
«Το Μεγάλο μας τσίρκο» ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 στο θέατρο Αθήναιον. 
Ο Σταύρος Ξαρχάκος έγραψε τη μουσική της παράστασης και ο Ευγένιος Σπαθάρης επιμελήθηκε τα σκηνικά. 
Πρωταγωνιστές της παράστασης η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Χρήστος Καλαβρούζος και ο Τίμος Περλέγκας. Ερμηνευτής των τραγουδιών ο Νίκος Ξυλούρης. 
Η μαζική προσέλευση και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στο πρώτο ανέβασμα του έργου ενόχλησε το δικτατορικό καθεστώς, που επέβαλε τη διακοπή των παραστάσεων. Μετά την πτώση της δικτατορίας η παράσταση ανέβηκε εκ νέου στο Θέατρο Ακροπόλ. 


1 σχόλιο:

  1. Που γίνονται οι πρόβες? πως μποεώ να ερθω σε επικοινωνία για να γραφτω στην ομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή