Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το επίδομα δυσπρόσιτων περιοχών ζητούν οι υπάλληλοι του Δήμου Β. Τζουμέρκων


Αποκλείστηκε η περιοχή, αν και πληροί τα κριτήρια


Δριμύ κατηγορώ εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα εναντίον του προκατόχου της κ. Ευταξά, εξαπέλυσε εκ μέρους των Υπαλλήλων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ο Εκπαιδευτικός Αιμίλιος Πατσιούρας. 

Αιτία, ο αποκλεισμός του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων από τις ορεινές, δυσπρόσιτες περιοχές, για τις οποίες έχει θεσπιστεί επίδομα 100 ευρώ μηνιαίως, για όσους μετακινούνται προκειμένου να εργαστούν σε τέτοιες περιοχές. 

Όταν το Υπουργείο στις 7 Ιουνίου του 2012 ζήτησε με έγγραφο τον ...
επανακαθορισμό των περιοχών με τα κριτήρια που θέτει, η περιοχή των Πραμάντων δεν προτάθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρόλο που υπερπληροί τα κριτήρια που θέτει η Πολιτεία.

Ακόμη περιμένουν…


Στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 η Αποκεντρωμένη αναγνώρισε το λάθος της και με νέο έγγραφο ζήτησε την ένταξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στις περιοχές Α, ζητώντας ίση μεταχείριση και αποκατάσταση της αδικίας. 
Δυστυχώς, όπως εξηγεί ο κ. Πατσούρας, η περιοχή ακόμη δεν εντάχθηκε στις προβληματικές περιοχές, παρ όλο που πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, καταλογίζοντας πολιτική αδιαφορία και καμία άλλη δικαιολογία.

ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου