Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

''Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι'' Μια τρίτομη συλλεκτική έκδοση του Σωκράτη Βασιλείου "σπονδή" στο δημοτικό τραγούδι


Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί

Επιχειρήσαμε ένα οδοιπορικό στο χώρο και στον κόσμο του δημοτικού τραγουδιού, το οποίο αποκαλέσαμε: ''Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι''.
Το οδοιπορικό αυτό στους σταθμούς και στα λιμάνια της λαϊκής πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας αποτυπώθηκε σε τρεις τόμους.
Σε κάθε έναν από τους τρεις τόμους της ''Περιήγησης στο δημοτικό τραγούδι'',   παρουσιάζονται και σχολιάζονται 25 από τα πληρέστερα και τα πλέον δημοφιλή, από πλευράς στίχων, νοημάτων και μουσικής, δημοτικά τραγούδια. Μετά την ανάλυση και το σχολιασμό κάθε τραγουδιού παρατίθενται, οι ανά τις ελληνικές περιοχές, παραλλαγές του.
Κάθε τόμος επίσης συνοδεύεται από τον ψηφιακό του δίσκο, στον οποίον έχουν ηχογραφηθεί 11 από τα 25 τραγούδια του. Η επιμέλεια και παραγωγή του δίσκου, ανήκει στον εκλεκτό φίλο και συνεργάτη μας, ένα σταθερά ανερχόμενο αστέρι της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης, τον Κώστα Μήτση.
''Ο Σωκράτης Βασιλείου απάνθισε σε τρεις τόμους 75 δημοτικά τραγούδια από το πλήρες φάσμα της κοινωνικής ζωής και με ενάργεια στη ζωηρή αφήγηση, σχόλια και διακειμενικές συνδέσεις μεταξύ των δημοτικών ποιητικών κειμένων και  με γλώσσα λεπτοδουλεμένη, που παιδαγωγεί, παγιώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη για την αξία της λαϊκής τέχνης στη σύγχρονη ζωή.
Η τρίτομη συλλογή «Περιήγηση στο Δημοτικό Τραγούδι» αποτελεί απολαυστικό ανάγνωσμα αλλά και ...
πολύτιμο σχολικό βοήθημα για τον εκπαιδευτικό και το μαθητή, για το φοιτητή που μελετάει την ελληνική λογοτεχνία'', σημειώνει η φιλόλογος Μαρίνα Ντάσιου.
Η τρίτομη Συλλογή ''Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι'' μαζί με τους τρεις  συνοδευτικούς της δίσκους, μπορεί να σας παραδοθεί ή να σας αποσταλεί με αντικαταβολή, στην ελάχιστη τιμή των 48 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών τελών και του ΦΠΑ.
Ακολουθεί πίνακας περιεχομένων των τριών τόμων και των τριών ψηφιακών δίσκων:

                                  Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                     Σωκράτης  Βασιλείου

Υ.Γ.
Μαζί με την παραγγελία σας θα σας αποσταλούν δωρεάν τα βιβλία:
1.''Διαπολιτισμική Εκπαίδευση'' του Πέτρου Μπερερή
2.''Σε ήχο...πλάγιο'' του Τάκη Παπαδημητρίου
3.''Η Συμπολιτεία των πόλεων των ακτών του Ιονίου'' του Κώστα Παπαγεωργίου



Σωκράτης Βασιλείου
Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας                                           Αθήνα  Δεκέμβριος   2013
Σύμβουλος των εκδόσεων ‘‘Άπειρος Χώρα’’
και του περιοδικού ‘‘Ήπειρος Άπειρος Χώρα’’
Πρεβέζης 93, 10443 Αθήνα
Τηλ: 210.5154920 & 6932.708820
Ε-mail : vassokrat@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου