Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στην Πρέβεζα (Met in HD)

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και η Metropolitan Opera παρουσιάζουν σε ζωντανή μετάδοση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ το αριστούργημα του Βέρντι "Φάλσταφ" αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τη χρονιά που σήμανε τα 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη.

Ένας αδιαμφισβήτητα μοναδικός διευθυντής ορχήστρας, ο James Levine, επιστρέφει στην Μετροπόλιταν όπερα με το κωμικό αριστούργημα του Βέρντι στην περίφημη παραγωγή του Robert Carsen. Ο Ambrogio Maestri τραγουδά το ρόλο του φαφλατά Sir John Falstaff, μαζί με ένα θαυμάσιο καστ.

" Όσο αφορά τη θεατρική ατμόσφαιρα , τα σαγηνευτικά κοστούμια, το γέλιο και τη φαντασία, δεν υπάρχουν πολλές παραγωγές του Broadway για να ανταγωνιστούν το νέο Falstaff της Met ." ( New York Times )

" Ένα υπέροχο καστ με επικεφαλής τον Ιταλό βαρύτονο Ambrogio Maestri , που απλά κατέχει το ρόλο του Falstaff ...ένα γοητευτικό κατεργάρη που τραγουδά με άψογο ιταλικό στυλ . " ( New York Times )

" Με τον υπέροχο Ambrogio Maestri να τραγουδά τον ιπποτικό απατεώνα και τον απαράμιλλο James Levine στο πόντιουμ , ο [ Falstaff ] είναι μια βραδιά καθαρής απόλαυσης ... Ο μουσικός πλούτος του τελευταίου μεγάλου αριστουργήματος του Βέρντι και η κωμωδία του Σαίξπηρ ζωντανεύουν... ένα δώρο γιορτών για κάθε λάτρη της όπερας που δεν πρέπει να περιμένει για να το ανοίξει. " ( Huffington Post)
Η παράσταση μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση, μέσω δορυφόρου. Οι ζωντανές ...
προβολές από τη ΜΕΤ πραγματοποιούνται για 5η χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
(στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )

Διάρκεια: 3 ώρες περίπου, με ένα διάλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου