Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

PHOTOMETRIA: Ξεκινούν οι φωτογραφικές συναντήσεις του έργου ‘Frames of European Common Life’

Φωτο: Κώστας Μαυροπάνος
Η εταιρεία ‘Εντευξις  και το Photometria Photo Festival είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έλαβε 100 αιτήσεις για συμμετοχή στο έργο ‘Frames of European Common Life’ (Καρέ της κοινής Ευρωπαϊκής ζωής): 56 από τα Ιωάννινα, 4 από τη Φιλιππιάδα, 15 από την Πρέβεζα και 25 από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις ξεκινούν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο ευγενικά παραχώρησε τους χώρους του για τις ανάγκες του προγράμματος. 
Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει η παρουσίαση του θέματος ‘ Αξιοποίηση των τοπικών πόρων’ από την Φωτεινή Παπαχατζή, συντονίστρια του έργου, εισαγωγή σε τεχνικά θέματα από τον Παναγιώτη Τσιγκούλη, εκπαιδευτή του έργου, παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Κώστα Μαυροπάνου και θα κλείσει με ...
ένα Photo Walk, ένα φωτογραφικό περίπατο σε έναν επιλεγμένο ‘τοπικό πόρο’ της πόλης.
Η εταιρεία ‘Εντευξις  και Photometria Photo Festival συμμετέχει για την διετία 2013-2015 στο Προγράμμα Δια Βίου Μάθησης GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις , διακρατικής συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων ή και οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων
Η εκπαιδευτική σύμπραξη θα διαρκέσει 18 μήνες και στοχεύει στην προώθηση της ολοκλήρωσης και ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ένταξης με τη χρήση της φωτογραφίας. 
Οι συμμετέχοντες φορείς της σύμπραξης είναι: CIDI (Ιταλία, συντονίστρια), Crossing Borders (Δανία), The Greener Bourgas Foundation (Βουλγαρία), Fundacja Centrum Aktywności Twórczej (Πολωνία) και Έντευξις-Photometria (Ελλάδα).
Η εταιρική σχέση θα δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή κοινότητα ερασιτεχνών φωτογράφων, που θα μοιραστούν την τεχνική εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές, θα συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το φωτογραφικό μέσο ως μέσο κοινωνικής έρευνας και θα στοχαστούν σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία αποσκοπεί στην προώθηση της κινητικότητας των ενηλίκων εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών, και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την φωτογραφία. Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές από κάθε χώρα θα επικοινωνούν και θα μοιράζονται γνώμες και συμβουλές σε όλη τη διάρκεια του έργου, μέσω skype συναντήσεων και μέσω ενός ειδικού φόρουμ.
Η έκθεση με τα έργα των συμμετεχόντων θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Photometria Photo Festival 2014 και θα την επισκεφθούν συμμετέχοντες, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι από τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο.
Το περιεχόμενο της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Έντευξις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν

Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου