Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Την δημιουργία Πανελλαδικού Δικτύου δέκα ορεινών Δήμων της χώρας με κοινά χαρακτηριστικά, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Β.Τζουμέρκων. ‘’Αξίζουν και τα Τζουμέρκα ότι το Ζαγόρι και το Μέτσοβο’’


Μέρα με τη μέρα, τα Βόρεια Τζουμέρκα αναδεικνύονται ως ένας από τους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς. 
Οι φυσικές ομορφιές, η πολιτιστική κληρονομιά, η αυθεντική φιλοξενία... κάνουν την περιοχή  να ξεχωρίζει. 
Η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων και πλατειών στα Κατσανοχώρια είναι ένα σημαντικό έργο που μας φέρνει πιο κοντά σε ένα καλύτερο μέλλον.  Βελτιώνει της ποιότητας ζωής, ενισχύει την τοπική κοινωνία, αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά, αναβαθμίζει όλη την περιοχή.



ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, στις 11:00 π.μ., στη Φανερωμένη Φορτοσίου (Δ.Ε. Κατσανοχωρίων) στο Κέντρο Πανόραμα, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων και Πλατειών Δ.Ε. Κατσανοχωρίων». Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ» στον Άξονα Προτεραιότητας «06 – Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνική Συμμετοχή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ. Δικαιούνται και τα Τζουμέρκα ό,τι το Μέτσοβο και το Ζαγόρι.
Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές δήλωσε ...
ικανοποιημένος από τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται και θα εκτελεστούν σε ολόκληρο το Δήμο του και σημείωσε προς όλους που τα χαρακτηρίζουν έργα βιτρίνας , ότι ναι δικαιούνται και τα Τζουμέρκα και τα Κατσανοχώρια έργα βιτρίνας , όπως όλα τα χρόνια γινόταν σε άλλες περιοχές, όπως το Μέτσοβο και το Ζαγόρι…
Θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια περιοχή που το αξίζει, δήλωσε ο Δήμαρχος, θέτοντας ως στόχο να αποτελέσουν τα χωριά εκτός από τουριστικό προορισμό και επιλογή για μονοήμερες σχολικές εκδρομές καθώς έχουν αναπτυχθεί όλες οι βασικές υποδομές.
Με την ευκαιρία ανακοίνωσε και την δημιουργία Πανελλαδικού Δικτύου δέκα ορεινών Δήμων της χώρας με κοινά χαρακτηριστικά , το οποίο αποφασίστηκε στη συνάντηση των Δημάρχων στις Βρυξέλλες πρόσφατα , στο πλαίσιο της προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, για κοινή διεκδίκηση και ανάδειξη θεμάτων και έργων κοινού ενδιαφέροντος, ώστε τα ζητήματα των ορεινών δήμων να ακούγονται συντονισμένα και οργανωμένα και άρα πιο αποτελεσματικά.
firmani.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου