Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ενεργοποίηση πολιτών και φορέων, βασική παράμετρος για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών στην Περιφέρεια Ηπείρου



Η Περιφέρεια Ηπείρου με το άγαλμα του Συρρακιώτη πολιτικού Ιωάννη Κωλέττη

Η ενεργοποίηση των πολιτών για την ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών (Πολιτική Προστασία, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική) στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, όπως πλημμύρες και χιονοπτώσεις, είναι ο στόχος που θέτει η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, όπως επισημάνθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων στην σύσκεψη αυτή, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος Γεώργιος Κώτσιας.
Κατά τη συνεδρίαση, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς διαβεβαίωσαν ότι είναι έτοιμοι για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε την αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας όλων των φορέων, Δήμων και υπηρεσιών, στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στη διευκόλυνση των πολιτών. Ειδικότερα, ζήτησε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εξήρε τη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση, την VIIIη Μεραρχία και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, ενώ σημείωσε τη σημαντική συμβολή των εθελοντικών ομάδων.
Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους φορείς πως η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκληρώνει ...
τις διαδικασίες προμήθειας αλατιού για τις ανάγκες στο οδικό δίκτυο, όμως σε μικρότερες ποσότητες από τις προηγούμενες χρονιές, και κάλεσε τους Δήμους να προμηθευτούν και αυτοί τις απαιτούμενες ποσότητες για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.
Σταδιακά ολοκληρώνονται και οι εργασίες καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με το Δήμο Ιωαννιτών. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε σχετικά με την πρωτοβουλία αναζήτησης κονδυλίων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων στην περιοχή της Πεδινής, που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει προβλήματα και επί της Εγνατίας Οδού, βάσει προκαταρκτικής μελέτης του Δήμου Ιωαννιτών.
«Αν ο καθένας κάνει τη δουλειά που πρέπει, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Βέβαια, αν είχαμε περισσότερο προσωπικό, θα ήταν καλύτερα. Μάλιστα, ζήτησα από την κ. Ευταξά, οι οδηγοί ειδικών μηχανημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας να αποσπαστούν στην Περιφέρεια για το χειμώνα. Γιατί σε εμάς υπάρχει αντικείμενο», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος σημείωσε πως στον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών τη φετινή περίοδο μπορεί να συνδράμει η εμπειρία του παρελθόντος, αξιοποιώντας τις επιτυχημένες δράσεις και βελτιώνοντας τυχόν μικροπροβλήματα.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ι. Κατέρης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Β. Παπαχρήστου και Πρ. Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της VIIIης Μεραρχίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Δήμων, Δασαρχείων, υγειονομικών φορέων, εθελοντικών ομάδων, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου