Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Η ''Σκιά της Μίκας'' του Συρρακιώτη Βαγγέλη Αυδίκου, παρουσιάζεται στην ΦιλιππιάδαΤο μυθιστόρημα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βαγγέλη Αυδίκου με τίτλο "Η σκιά της Μίκας" θα παρουσιάσουν ο Σύλλογος "Περί βιβλίου" Φιλιππιάδας,
ο Σύλλογος Συρρακιωτών Φιλιππιάδας και Κάμπου και οι εκδόσεις «Ταξιδευτής, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, και ώρα 7 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φιλιππιάδας. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Νίκος Καρτεζίνης και Ιωάννα Παππά.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν μέλη και φίλοι του συλλόγου "Περί βιβλίου".


Ο Βαγγέλης Αυδίκος, μας καλεί να γνωρίσουμε με το έργο του αυτό ,το ρευστό κόσμο του Έλληνα μετανάστη, -του αποδήμου που κυνηγώντας τα όνειρα του , συμπλέκει μέσα στη δική του ζωή , τη ζωή μιας άλλης Ελληνίδας που σπρωγμένη από ...
την ιστορική συγκυρία και την ανάγκη βρέθηκε στο μεγάλο χωνευτήρι λαών και πολιτισμών στην Αμερική του ονείρου και της διάψευσης.
Μυθιστόρημα που μιλά για την μονοτονία και τα διλήμματα του μετανάστη , για ελπίδες και απογοητεύσεις , για πληγές που κρύβονται πίσω από επιτυχημένα όνειρα με έρωτες που πονάνε αλλά και δίνουν ελπίδα, βιβλίο που ανατέμνει τον-Έλληνα- Οδυσσέα και την «ιδεολογία» της διασποράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου