Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Ψήφο εμπιστοσύνης" για νέα θητεία στον Γιάννη Σεντελέ, απο δημότες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων




Χωρίς ενδοπαραταξιακούς «πονοκεφάλους» προχωρά προς το τέλος της δημοτικής θητείας και την διεκδίκηση της επόμενης, στις εκλογές της αυτοδιοίκησης τον Μάιο του 2014, ο Γιάννης Σεντελές και η παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.


Η ευρεία αποδοχή που γνωρίζει η παράταξη αναδείχθηκε στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Καλέντζι, όπου συμμετείχαν μέλη και υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές καθώς και δημότες.
Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν «Τρία χρόνια πορείας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Συμπεράσματα – προοπτικές» και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας αναλυτικός απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας του Δήμου και να διατυπωθούν απόψεις και προτάσεις για την μελλοντική του πορεία.
Το συμπέρασμα ήταν ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης και εμπιστοσύνης από την πλευρά των δημοτών, σύμφωνο με τον κ. Σεντελέ, που έκανε λόγο για αθρόα συμμετοχή και διευκρίνισε ότι η παράταξη πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ευρείες συνελεύσεις με στόχο την αποτίμηση του έργου της και το σχεδιασμό των δράσεών της.
«Η παράταξη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνδημοτών και διαθέτει τα πρόσωπα ώστε να στελεχώσει ένα ψηφοδέλτιο ικανό, όχι μόνο για τη νίκη στις εκλογές, αυτό που επιδιώκουν όλοι οι συνδυασμοί, αλλά και για να κάνει ...

δουλειά μετά τις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Προβληματισμός δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε για τις αντίπαλες κινήσεις. Μάλιστα ο κ. Σεντελές εμφανίστηκε ανοιχτός σε διάλογο με πρόσωπα και κινήσεις, που θα έχουν ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων του δήμου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν συνεργασίες, μιας και ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι αρκετά μεγάλος.
«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και τη συζήτηση με κάθε πρόσωπο ή κίνηση που έχει την ειλικρινή διάθεση να προσεγγίσει αυτοδιοικητικά τα προβλήματα, να κάνει γόνιμο διάλογο και να δει πως μπορούμε να σχεδιάσουμε λύσει για τα προβλήματα αυτά και αν μπορούν να προκύψουν συνεργασίες. Είμαστε ανοικτοί και δεκτικοί, χωρίς αποκλεισμούς, ταμπέλες και ταμπού», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια απάντηση έδωσε ο κ. Σεντελές ερωτηθείς πιο συγκεκριμένα για τη νέα κίνηση που γίνεται στον δήμο με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε ωστόσο, πως είναι θετικό ότι νέοι αλλά και μεγαλύτεροι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το δήμο.
«Δε γνωρίζω πολλά πράγματα για την κίνηση, πέρα από όσα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα», σημείωσε.
Η παράταξη επικεντρώνεται προς το παρόν στο έργο που έχει αναλάβει ως δημοτική αρχή μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους τους δήμους.
Στόχος του δημάρχου είναι η αξιοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, για την ωρίμανση μελετών και την εκτέλεση έργων και άλλων δράσεων στο δήμο.

Γεωργία Χαλάτση από τον Ανεξάρτητο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου