Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Και πάλι καθιζήσεις του δρόμου στο Μαυρολάγκαδο... (ΦΩΤΟ)



Για μια ακόμη φορά υπήρξε μεγάλη υποχώρηση εδάφους στο «Μαυρολάγκαδο» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Ο δρόμος μετά το Παλαιοχώρι Συρράκου που οδηγεί σε Προσήλιο, Συρράκο και Καλαρρύτες, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου καιρού, υπέστη για μια ακόμη φορά καθίζηση, με αποτέλεσμα να καταστεί προβληματική η δίοδος προς τα προαναφερόμενα χωριά.

Μετά τις βροχές των τελευταίων ημερών, την Τρίτη ο δρόμος υποχώρησε αρκετά. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με τον αντιδήμαρχο κο Γιώργο Κώτσια και ειδοποιήθηκε ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας κος Μαυρογιώργος, ο οποίος έδωσε εντολή για άμεση αποκατάσταση του δρόμου.

Κι ενώ ο δρόμος αποκαταστάθηκε μερικώς, η βροχή που εξακολουθούσε να είναι έντονη, προκάλεσε και πάλι ...

μεγάλο πρόβλημα στον δρόμο, με αποτέλεσμα και πάλι να υποχωρήσει γύρω στους 50 πόντους σύμφωνα με την μαρτυρία υπαλλήλου μηχανημάτων αποκατάστασης.

Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά, πλην όμως το πρόβλημα φαίνεται να είναι …άλυτο για την συγκεκριμένη περιοχή μιας και σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων πέραν της καθίζησης του εδάφους, έντονες είναι και οι κατολισθήσεις απ’ τους παρακείμενους ορεινούς όγκους. Μόλις πέρυσι υπήρξε μεγάλη κατολίσθηση σε ρέμα στην «Βίνιτσα» Παλαιοχωρίου και που το sirrakiotis blogspot δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο που μπορείτε να ξαναδείτε ΕΔΩ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες απ’ την προχθεσινή καθίζηση του δρόμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου