Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ζιώγα, καταγόμενου απ' το Συρράκο

Το sirrakiotis blogspot.com, παρουσιάζει υποψηφίους Περιφερειάρχες όλων των Αυτοδιοικητικών σχημάτων που διεκδικούν την ψήφο στις εκλογές του Μαΐου και που έλκουν την καταγωγή τους απ’ τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Σκοπός είναι να προβληθούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων για την καλύτερη ενημέρωση των συμπατριωτών μας.


Στα πλαίσια παρουσίασης των υποψηφίων Περιφερειαρχών, σήμερα παρουσιάζει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που διεκδικεί την Περιφέρεια με την παράταξη "Αριστερή Παρέμβαση"




Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1952 στην Πρέβεζα και κατάγεται απ’ το Συρράκο της Ηπείρου
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Βασιλική Κουντουρατζή και πατέρας δύο παιδιών, της Μαριάνθης και του Πάρι.
Σπουδές:
Είναι πτυχιούχος Χημικός και Φαρμακοποιός του Α.Π.Θ.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Στις Εθνικές εκλογές του 2004 και τις ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009 εκλέχθηκε βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε μέλος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και Β' αντιπρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες ...


Μεγάλωσε στον Πειραιά και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μοσχάτου. Ζει στην Θεσσαλονίκη από το 1973, μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας.
Το 1974 οργανώθηκε στην Kομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και στo Koμμoυνιστικό Κόμμα Ελλάδας το 1975. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του Κ.Κ.Ε. Το 1980 διορίστηκε ως Eπισrημoνικός Συνεργάτης στo τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου και το 1985, μετά την λήψη του διδακτορικού, εκλέχτηκε Λέκτορας. Το 1988 και για 9 μήνες, εργάστηκε στo εργαστήριο φυσικοχημείας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και από το 1990 υπηρετεί (εργάζεται) ως Επίκουρος Καθηγητής.
Το 1993 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου μη μόνιμων μελών Δ.Ε.Π. και τα επόμενα 2 χρόνια Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου.
Από το 1998 είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριάς και του Σκακιστικού Συλλόγου Πεύκων.
Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Ν.Α.Σ.). Το 2006 εκλέχθηκε εκ νέου Νομαρχιακός σύμβουλος ως επικεφαλής της Ν.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου