Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η τελική σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με Συρρακιώτισα εκπρόσωπο


Καλλιόπη (Κέλλυ) Καραμάνη
Η Συρρακιώτισα εκπρόσωπος στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση ψήφων και η κατανομή εδρών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Η παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη κερδίζει τις 31 έδρες και οι υπόλοιπες κατανέμονται στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες είναι περισσότερες από την προηγούμενη φορά.

Οι δεκαέξι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης προέρχονται από το Νομό Ιωαννίνων, πέντε από την Άρτα, τέσσερις από την Πρέβεζα και έξι από τη Θεσπρωτία.

Οι λίγες έδρες της παράταξης στην Πρέβεζα, που αφήνουν κι εκτός περιφερειακού συμβουλίου τον νυν αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ανατολιωτάκη, οφείλεται στα υψηλά υπόλοιπα που είχαν οι άλλες παρατάξεις, ειδικά η Χρυσή Αυγή.

Οι δεκαέξι του Αλέκου Καχριμάνη στο Νομό Ιωαννίνων είναι: ...

Γιάννης Καραμπίνας, Οδυσσέας Πότσης, Κωνσταντίνος Σιαράβας, Σταυρούλα Τσιάρα, Νατάσα Τύρου-Ούζα, Βασίλης Παπαχρήστου, Γιούλα Μητροκώστα, Νίκος Καττής, Κωνσταντίνος Ντέτσικας, Βασίλης Γοργόλης, Νίκος Παπαγρηγορίου, Μιχάλης Μπάγιας, Γιάννης Λάζος, Σταύρος Παργανάς, Κέλλυ Καραμάνη και Βασιλική Μπούμπα.

Οι πέντε από το Νομό της Άρτας είναι: Γιάννης Κατέρης, Ντίνος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Βαρέλης, Αναστασία Σίμου-Τάσιου και Βασίλης Χουλιάρας.

Από την Πρέβεζα, οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι είναι: Μιχάλης Σπυρέλης, Χρήστος Γούσης, Βασίλης Γιολδάσης και Περικλής Βασιλάκης.

Στη Θεσπρωτία οι έξι που εκλέγονται είναι: Νίκος Κάτσιος, Απόστολος Βαγγέλης, Δημήτρης Δημάκος, Ηλιάνα Σπυροπούλου-Σάρρα, Αντιγόνη Φίλη και Αλκιβιάδης Λάμπρου.

Η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη θα έχει δέκα έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τις πέντε έδρες καταλαμβάνουν η ίδια η κ. Γεροβασίλη και οι τέσσερις υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.
Έτσι από τα Γιάννενα εκλέγονται ο Βασίλης Τσίκαρης που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, ο Κώστας Μπασιούκας και ο Σπύρος Πάικας, από την Άρτα ο Βασίλης Γιολδάσης, η Τζένη Τραπαντζά-Κοίλια και ο Κωνσταντίνος Γκούντας, και από την Πρέβεζα ο Δημήτρης Κωνής, που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, και ο Μπάμπης Πάνης. Τέλος, από τη Θεσπρωτία εκλέγεται ο Παναγιώτης Πάντος που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Από τη «Συμμαχία Ηπειρωτών», που δικαιούται τέσσερις έδρες, εκλέγονται ο επικεφαλής Γιώργος Ζάψας και ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης, που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, ο Γιώργος Ζάκας, που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, και ο Δημήτρης Χαμπίπης, που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Άρτας.

Η Λαική Συσπείρωση θα έχει τρεις έδρες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα είναι η Όλυ Τσουμάνη, ο Βασίλης Ζιώβας από την Άρτα και ο Κώστας Κωτσαντής από την Πρέβεζα.

Οι δύο της Χρυσής Αυγής είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κώστας Αναγνώσου και ο Σπύρος Μπαρτζώκας από την Πρέβεζα, όπου κατέγραψε και το υψηλότερο ποσοστό.


Τέλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα μετέχει και ο Νίκος Ζήκος, επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου