Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Παρουσίαση υποψηφίων για το Ευρωκοινοβούλιο και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Σπύρος Νταλαούτης. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βορείων Τζουμέρκων, με την παράταξη "Σύγχρονος Δήμος"

Το sirrakiotis blogspot.com, παρουσιάζει υποψηφίους για το Ευρωκοινοβούλιο, τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου που έλκουν την καταγωγή τους απ’ τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα σε παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, σε όλα τα Αυτοδιοικητικά σχήματα της Ηπείρου.

Όποιος υποψήφιος που έλκει την καταγωγή του απ' τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων επιθυμεί, μπορεί να αποστείλει ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, μια φωτογραφία του και σύντομες απόψεις του, στο sirrakiotis@gmail.com.

Σκοπός είναι να προβληθούν όλοι οι υποψήφιοι ανεξαρτήτως παρατάξεων για την καλύτερη ενημέρωση των συμπατριωτών μας.








Σήμερα σας παρουσιάζει τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Βορείων Τζουμέρκων, Σπύρο Νταλαούτη, με την παράταξη "Σύγχρονος Δήμος" του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ.


·       




·      Γεννήθηκα στο Συρράκο το 1955, από κτηνοτροφική οικογένεια.
· Πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων.
· Από το 1980 εργαζόμενος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος. Σήμερα υπηρετώ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας ως Υποδιευθυντής.
· Με συνδικαλιστική δράση, μέλος Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας.
· Πρόεδρος και Γραμματέας του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών «Απόστολος Ρίζος», Μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Αντίλαλοι του Συρράκου» .
· Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας Δήμου Βορείων Τζουμέρκων , Αντιπρόεδρος Κοινότητας Συρράκου, Μέλος Εκκλησιαστικής Επιτροπής Συρράκου.
· Με συγγραφική δραστηριότητα. Το 2005 εκδόθηκε το ιστορικό-λαογραφικό βιβλίο με τίτλο: «Συρράκο-Τοπωνύμια. Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο». Το 2009 εκδόθηκε το λεξικό- λαογραφικό βιβλίο με τίτλο: «Συρράκο-Η γλωσσική μας κληρονομιά».
· Εισηγητής σε Συνέδρια και Ημερίδες στο Συρράκο με θέματα:
«Σχέσεις του Συρράκου με την ευρύτερη περιοχή», «Δωρεές Συρρακιωτών στην Κοινότητα και τις εκκλησίες του χωριού», «Η ιστορική και οικονομική διάσταση της κτηνοτροφίας στο Συρράκο».

Επιστολή προς Συρρακιώτες και Συρρακιώτισσες ...

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ.

Οι εκλογές αυτές θα είναι σταθμός για το Δήμο μας, γιατί θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν από το Σ.Ε.Σ. 2014-2020 ( νέο Ε.Σ.Π.Α.). Με την εμπειρία, τις γνώσεις και τη διάθεση για προσφορά στο Δήμο μας, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Για τη Δ.Ε. Συρράκου και στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος του Δήμου μας, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος , προτείνω και θα αγωνιστώ για τις ακόλουθες δράσεις:

· Δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στη θέση «Γαλαρόκαμπος». Συντήρηση και επισκευή στεγάστρων, ομβροδεξαμενών και ράμπας φόρτωσης και εκφόρτωσης των ζώων. Βελτίωση της βατότητας των δρόμων.

· Ανακατασκευή του μονοπατιού «Συρράκο-Μύλοι Χρούσια».

· Διάνοιξη και συντήρηση των περιπατητικών διαδρομών «Συρράκο-Τσουκαρέλα», «Σόπατο – Βάλια Μάρι» και «Γκούστα-Κουιάσα».

· Ανάδειξη ιστορικών μνημείων , όπως «Σκάλα Αη- Γιώργη», «Αλώνι Μπουλιάνας», «Μοναστήρι Πρίζας». Αισθητική αναβάθμιση του οικισμού.

· Δημιουργία Μουσείου Θρησκευτικών Μνημείων Μεταβυζαντινής Τέχνης.

· Μετατροπή του Λαογραφικού Μουσείου «Κώστας Κρυστάλλης» σε κέντρο Πολιτισμού, ανακατασκευή του Λαογραφικού Μουσείου «Ερμηνείας Φωτιάδου» και ένταξή του στο Υπουργείο Πολιτισμού.

· Συντήρηση και επισκευή Κοινοτικών κτιρίων.

· Επανοριοθέτηση του οικισμού και προβολή του φυσικού κάλλους.

· Υπογειοποίηση των καλωδίων ΟΤΕ και ΔΕΗ.

· Μελέτη και κατασκευή αποχετευτικού συστήματος.

· Μεταφορά του γηπέδου μπάσκετ στα Β.Α. του οικισμού.

· Τροφοδότηση του υδραγωγείου με το νερό του «Χαλιά Πρίζας».

· Διαπλάτυνση στάσεων και κατασκευή πάρκινγκ επί της περιφερειακής οδού.

· Διάνοιξη δρόμου Συρράκο-Καλαρρύτες (σύνδεση «Ρουσάτσας - Βλαχιώτη»).

· Αξιοποίηση του Συνεδριακού Κέντρου Κώστας Κρυστάλλης.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Σπύρος Νταλαούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου