Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Παρουσίαση υποψηφίων Δημάρχων καταγόμενων απ' τα Βόρεια Τζουμέρκα. Γιάννης Σεντελές. Υποψήφιος Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

Το sirrakiotis blogspot.com, παρουσιάζει υποψηφίους Δημάρχους όλων των Αυτοδιοικητικών σχημάτων που διεκδικούν την ψήφο στις εκλογές του Μαΐου και που έλκουν την καταγωγή τους απ’ τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Σκοπός είναι να προβληθούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων για την καλύτερη ενημέρωση των συμπατριωτών μας.


Στα πλαίσια παρουσίασης των υποψηφίων Δημάρχων, σήμερα παρουσιάζει τον υποψήφιο Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελέ που διεκδικεί τον Δήμο με την παράταξη "Σύγχρονος Δήμος"





Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα του Γιάννη Σεντελέ προς τους συνδημότες μας των Βορείων Τζουμέρκων κι ένα σύντομο βιογραφικό του.

Αγαπητοί συνδημότες ...                                     
          Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών της 18ης Μαΐου , οι οποίες θα αναδείξουν τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για τα επόμενα 5 χρόνια.
Είχαμε την τιμή πριν περίπου 3,5 χρόνια να μας αναδείξετε σαν την πρώτη δημοτική αρχή του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου.
         
Από την αρχή του 2011, που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, μέχρι και σήμερα κάναμε μια πολύ μεγάλη, μια τεράστια προσπάθεια, μέσα σε μια αρνητική, μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Τρία και κάτι χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε ότι η προσπάθειά μας αυτή ήταν πετυχημένη.
Δώσαμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα, με συνεχώς μειούμενους ...
οικονομικούς πόρους, με ελλιπές προσωπικό, με ελάχιστα μέσα. Υπερβάλλαμε όμως τους εαυτούς μας και τα καταφέραμε.
Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Εκτελέσαμε μια σειρά από μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.500.000 € , σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
Με μια συστηματική και σοβαρή προετοιμασία προχωρήσαμε στην ένταξη (14) δράσεων σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ:
         
Πέρα από τα έργα αυτά η Δημοτική Αρχή, διεκδικώντας συνεχώς, κατάφερε να εξασφαλίσει από εθνικούς πόρους το κονδύλιο των 810.000 € από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας για έργα σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
          
Στον τομέα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων κράτησε τα δημοτικά τέλη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ειδικό τιμολόγιο για απόρους και ΑΜΕΑ,  συγκέντρωσε και διένεμε ρουχισμό και παιχνίδια και καθιέρωσε την παροχή σε καθημερινή βάση μικρογευμάτων στους μικρούς μαθητές.

Στον τομέα του Πολιτισμού ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων αναδείχτηκε πρωτοπόρος μεταξύ των περιφερειακών Δήμων, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας τον εθελοντισμό, την ερασιτεχνική δημιουργία, τις ποιοτικές παραγωγές.

Η «φωνή» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ήταν αυτά τα χρόνια δυνατή, με σοβαρότητα, επιχειρήματα, με αγωνιστικό και  διεκδικητικό  πνεύμα.
          Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παρέμβασης για θέματα που αφορούν όχι μόνο το Δήμο αλλά και τη γενικότερη περιοχή των Κατσανοχωρίων και των Τζουμέρκων.

          Όλα τα παραπάνω, όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια, που έγινε τα χρόνια που πέρασαν εκτιμήθηκαν από εσάς, που μας περιβάλετε με την εμπιστοσύνη τους και μας προτρέπετε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και την επόμενη πενταετία.
          Και είναι αυτή η πενταετία πραγματικά κρίσιμη.
Αγαπητοί συνδημότες
Το σχέδιο «Καλλικράτης» ένωσε δυο μεγάλες περιοχές, τα Κατσανοχώρια και τα Τζουμέρκα, σε μια κοινή πορεία. Η πορεία αυτή πρέπει να έχει κατεύθυνση το μέλλον.
          Η γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αποτυχία του «Καλλικράτη» να αποτελέσει προοδευτική τομή και όχι οπισθοδρόμηση για τους Δήμους, η έλλειψη κεντρικής θέλησης για περιφερειακή ανάπτυξη πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους με διάθεση αντίστασης και διεκδίκησης.
          Συγχρόνως πρέπει με γνώση, εμπειρία και στόχευση να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δοθούν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020  .
          Έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την περιοχή μας για να μπορέσουμε να ζούμε σ’ αυτή.
Το τρίπτυχο "σχεδιάζουμε - διεκδικούμε - υλοποιούμε" θα πρέπει να γίνει ο βασικός οδηγός της πορείας μας.
Τα συνθήματά μας «αλλάζουμε τα Τζουμέρκα», για να μπορούμε να ζούμε σ’ αυτά, καθώς επίσης και το «Κατσανοχώρια – Τζουμέρκα, με κατεύθυνση το μέλλον», συνοψίζουν το όραμά μας για την περιοχή μας, ένα όραμα, που άρχισε να υλοποιείται και πρέπει να συνεχιστεί.

          Όλοι εσείς, εγκρίνοντας το έργο της τριετίας που πέρασε και εμπιστευόμενοι και πάλι εμάς για τη νέα πεντάχρονη πορεία, ήδη έχετε τοποθετήσει το συνδυασμό μας σαν τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή και μεγάλο νικητή αυτής της εκλογικής μάχης.
          Αντιμετωπίζουμε τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κατέρχεται επίσης στις εκλογές, με σεβασμό και θα αντιπαρατεθούμε με ευπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό και αυτοδιοικητικά επιχειρήματα.
           
Συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό αξιόλογο και αξιόμαχο, για τον οποίο όλοι μας είμαστε περήφανοι.  Έναν συνδυασμό στον οποίο καθρεφτίζονται όλοι οι πολιτικοί χώροι, όλες οι επαγγελματικές τάξεις, όλες οι ηλικίες.
         
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος" κατά την εκδήλωση παρουσίασής τους
Έναν συνδυασμό χωρίς δεσμεύσεις παρά μόνον απέναντι στους δημότες μας, με τους οποίους προσπαθήσαμε και ήρθαμε σε ανοιχτή επαφή, με καθαρό λόγο και καθαρές θέσεις.
          Έναν συνδυασμό που προέκυψε από διαδικασίες επαφής, ειλικρινούς ενδιαφέροντος για την περιοχή και αλληλοέμπνευσης.
          Αγαπητοί συνδημότες
          Όσο κι αν, με την μεγάλη αποδοχή εκ μέρους σας, η νίκη του συνδυασμού μας στις εκλογές φαίνεται σίγουρη και μεγάλη, πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να μεγιστοποιήσουμε αυτή τη νίκη.
          Κάθε χωριό, κάθε δημοτική ενότητα θα πρέπει να δώσει τη μάχη για μεγαλύτερο κατά το δυνατόν ποσοστό, ώστε να αποδειχτεί η δυναμική του κάθε χώρου και να εκλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων.
          Αυτοί θα είναι οι «εργάτες» της επόμενης μέρας, οι άνθρωποι που θα αγωνιστούν για την περιοχή μας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Σεντελές

Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και εκ νέου υποψήφιος


Σύντομο βιογραφικό 

Ο Γιάννης Σεντελές γεννήθηκε το 1960 στα Πράμαντα του Νομού Ιωαννίνων, από τον Αθανάσιο και την Βάϊα Σεντελέ.

Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στα Πράμαντα και το Λύκειο στη «Ζωσιμαία» Σχολή Ιωαννίνων. Το 1978 εισήχθη στη Σχολή Ναυπηγών -Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1984. Στη συνέχεια παρακολούθησε προγράμματα με έμφαση στις νέες Τεχνολογίες και την Πληροφορική. Μιλά την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα.

Έχει εργαστεί ως Μηχανολόγος – Μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα και τον Ο.Σ.Ε. Σήμερα είναι στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα». Είχε άμεση επαφή και εμπειρία στην διαχείριση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τη Μελέτη – Επίβλεψη Δημοσίων Έργων. Έχει δραστηριοποιηθεί συνδικαλιστικά στους χώρους εργασίας του.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1998, οπότε εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Τον Οκτώβριο του 2006 εξελέγη Δήμαρχος Πραμάντων. Τον Νοέμβριο του 2010 εξελέγη Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων.

Είναι παντρεμένος με την Ξένια Μάρκου, Εφέτη και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου