Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Μια τρόϊκα από Καχριμάνη ,Φίλιο και Βλέτσα αποφασίζουν για τον ΧΥΤΑ" , τόνισε ο Δήμαρχος Β.Τζουμέρκων Γ.Σεντελές στον ΒΗΜΑ 90.1


Δείτε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κος Γιάννης Σεντελές σε ραδιοφωνικό σταθμό, για την σύσκεψη που έγινε στα Γιάννενα την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α.


"Είχαμε λάβει όλοι  μια εισήγηση που έπρεπε να τοποθετηθούμε και να αποφασίσουμε όλοι άμεσα .Μια εισήγηση από τον κο Βλέτσα που μας ανακοίνωσε ημερομηνίες και πως θα έπρεπε η λειτουργία του ΧΥΤΑ να προχωρήσει και μάλιστα  από τον παλαιό φορέα. Όχι μόνο εμείς  αλλά και όλοι οι δήμοι δεν θεώρησαν πως πρέπει να  προβούμε σε πολιτική νομιμοποίηση διότι δεν προβλέπεται από διαδικασία δημοτικά συμβούλια να νομιμοποιούν αναγκαστικούς συνδέσμους .Κανένας δε  πρέπει να το πράξει .Δεν είναι σωστή αυτή η νομιμοποίηση. Ουσιαστικά επιβεβαιωνόμαστε  για μια ακόμη φορά όταν λέγαμε ότι αποφασίστηκε η λειτουργία του ΧΥΤΑ  πολύ γρήγορα και πρόχειρα . Λέγαμε μην βιάζεστε  να τον θέσετε σε λειτουργία   διότι πιθανόν να μην είναι έτοιμος  και μπορεί ο τρόπος  να μην ήταν ο κατάλληλος. Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε το πρόβλημα  ποιος θα τον λειτουργήσει. Σήμερα λένε βιαστικά το κάναμε και μέχρι το τέλος της δική μας περιόδου  ο ΧΥΤΑ  να λειτουργεί με αποφάσεις ενός αναγκαστικού συνδέσμου .Μας καλούσαν να αποφασίσουμε οπωσδήποτε  και πως η λειτουργία του  θα γίνει μέσα από ιδιώτες .Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού πρέπει να τα δούμε γιατί ο φορέας σήμερα είναι νομικό πρόσωπο Δημοσίου δικαίου και δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις , αν όμως λειτουργήσει σαν ΑΕ τότε μπορεί να μην έχει κολλήματα πρόσληψης προσωπικού και έτσι τα πράγματα να είναι διαφορετικά  .Μην ξεχνάτε πως μέχρι την άνοιξη θα γίνει προκήρυξη για την αγορά των μηχανημάτων που θα λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ ο ιδιώτης. Τι θα γίνουν τα μηχανήματα αναρωτιέμαι  .Ίσως να μην τα πετάξουμε αλλά μπορούμε να πούμε στον ιδιώτη πως σας παραχωρούμε τα μηχανήματα αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν έτσι μέσα από έναν αναγκαστικό σύνδεσμο που ,μάλιστα δεν συνεδριάζει  και είναι μόνο ο κος Α.Βλέτσας .Πότε δεν συνεδριάσαμε σαν Δ.Σ του φορέα  για να πάρουμε τόσο σημαντικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν αναγκαστικό σύνδεσμο φάντασμα που εκπροσωπείται  από τον κο Βλέτσα και τον οποίο εμείς ως εκλεγμένα δημοτικά συμβούλια να πρέπει  να τον νομιμοποιήσουμε .Το θέμα πρέπει να τεθεί στην ΠΕΔ ,να  κάνει τις επαφές με την Αθήνα να τελειώσουμε με το προεδρικό διάταγμα για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά με τον νέο ΦΟΣΔΑ .Θα μπορούσαν όλα αυτά να γίνουν από τον Μάρτη αλλά οι κρατούντες έχουν χάσει την μπάλα. Τα σκουπίδια έχουν λεφτά και εμείς, δεν θα αφήσουμε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, να γίνουν με πρόχειρους τρόπους .Δεν γίνεται να κάνουμε σε μια νύχτα δημοτικά συμβούλια, για να νομιμοποιήσουμε μόνο τον  Α.βλέτσα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια πρεμούρα από τον Δήμο Ιωαννιντών .Μια τρόικα από Καχριμάνη ,Φίλιο και Βλέτσα ουσιαστικά λένε εμείς  αποφασίζουμε και εσείς θα κάνετε αυτά που προτείνουμε εμείς".

ΠΗΓΗ: Haberi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου