Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή παραίτησης απο μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδος "Αντίλαλοι του Συρράκου"


                                                                                                                       Πρέβεζα, 20-12-2011
    
΄΄Παραίτηση από μέλος της Σ.Ε. της εφημερίδας «Αντίλαλοι του Συρράκου»΄΄
    
Αγαπητοί αναγνώστες της εφημερίδας «Αντίλαλοι του Συρράκου», με την παρούσα επιστολή μου αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, για να εκφράσω τόσο το  ενδιαφέρον όσο  και την ανησυχία μου για το μέλλον και τις προοπτικές  έκδοσης της εφημερίδας μας.
    Τον περασμένο Μάϊο αποδέχτηκα πρόταση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας να αντικαταστήσω στη Συντακτική Επιτροπή (Σ.Ε.) της εφημερίδας ένα από τα παραιτηθέντα μέλη της.  Επιδίωξή μου ήταν η βελτίωση της ποιότητας της εφημερίδας και η πληρέστερη ενημέρωσή σας  σχετικά με το Συρράκο. Εξάλλου η πολυετής ενασχόλησή μου με τα κοινά, οι γνώσεις μου γύρω από τα θέματα του χωριού μας και η συμμετοχή μου σε προηγούμενη Σ.Ε. της εφημερίδας, συνηγορούσαν στην επίτευξη  των  επιδιώξεών μου. 
Δυστυχώς όμως οι προσδοκίες μου αυτές γρήγορα  διαψεύστηκαν από τις παρακάτω ενέργειες και αποφάσεις της πλειοψηφίας της Σ.Ε. στη συνεδρίαση της 30ης  Νοεμβρίου:
·          Στο υπ’ αριθμ. 236 φύλλο της εφημερίδας  αρνήθηκε να δημοσιεύσει ενημερωτικό κείμενο του Αντιδημάρχου Χρήστου Σκαμνέλου, το οποίο αναφερόταν στα έργα που ολοκληρώθηκαν το φθινόπωρο στο Συρράκο, σ’ αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και σ’ αυτά που προγραμματίστηκαν να γίνουν το έτος 2012. Τα επιχειρήματά της ήταν πως η εφημερίδα είναι πολιτιστική και όχι πολιτική και όποιος θέλει να ενημερώνεται για την πορεία της εκτέλεσης των έργων, να πηγαίνει στο Συρράκο να τα βλέπει.
·         Τα ενημερωτικά κείμενα των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Συρράκου  θα χαρακτηρίζονται όλα επιστολές και θα  έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τις επιστολές των ιδιωτών. Ο χώρος  που θα καλύπτει κάθε επιστολή δεν θα υπερβαίνει τις πεντακόσιες λέξεις. Όσος χώρος θα δίνεται στην εκλεγμένη δημοτική αρχή θα δίνεται και στην αντιπολίτευση.
·         Όσα ενημερωτικά κείμενα των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Συρράκου ή επιστολές ιδιωτών έχουν πρώτα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μάλιστα στο sirrakiotis.blogspot.com δε θα δημοσιεύονται στην εφημερίδα.
    Από την πλευρά μου στη συνεδρίαση αυτή  κατέθεσα  τα  εξής:
·         Στην τριαντάχρονη πορεία τους οι «Αντίλαλοι του Συρράκου» ουδέποτε αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν ενημερωτικά κείμενα των αιρετών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην εφημερίδα θα πρέπει  να δημοσιεύονται όλα τα ενημερωτικά κείμενα των αιρετών του Συρράκου χωρίς να εξαιρούνται αυτά που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αρκεί να μην είναι υβριστικού περιεχομένου. Οι περισσότεροι Συρρακιώτες ζουν μακριά από το χωριό και η εφημερίδα γι’ αυτούς είναι ο συνδετικός κρίκος με τη γενέτειρά τους. Μόλις παίρνουν τους «Αντίλαλους» στα χέρια τους, τους ξεφυλλίζουν για να διαβάσουν τα κοινοτικά και δημοτικά νέα.
·         Η ενημέρωση των συμπατριωτών μας για τα θέματα του χωριού  δεν πρέπει να στηρίζεται στην ποσότητα των λέξεων, αλλά στη σφαιρική και αντικειμενική προσέγγιση των πεπραγμένων.  Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, άλλος είναι ο ρόλος της εκλεγμένης δημοτικής αρχής και άλλος ο ρόλος της αντιπολίτευσης.
     Μετά απ’ όλα αυτά,  υπέβαλα στο Σύνδεσμο Συρρακιωτών  Πρέβεζας την παραίτησή μου από τη Σ.Ε. της εφημερίδας, για να μην καταστώ συνυπεύθυνος και συμμέτοχος στην ελλιπή και λογοκριμένη ενημέρωσή σας σχετικά με τα δρώμενα  του Συρράκου.

                                                                                     Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
                                                                                           Σπύρος  Νταλαούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου