Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας για τις βραβεύσεις διορισμένων προέδρων απ' την Χούντα, σε εκδήλωση του Συρράκου


Στις 13 Αυγούστου 2011 στην κεντρική πλατεία του Συρράκου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής στους διατελέσαντες προέδρους, κοινοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους της πρώην Αυτοδιοίκητης Κοινότητας Συρράκου.
Την εκδήλωση είχαν οργανώσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, οι Σύνδεσμοι Συρρακιωτών και η Τοπική Κοινότητα Συρράκου, ενώ την εκδήλωση επιμελήθηκε ο Μανόλης Μαγκλάρας, ο οποίος είχε και την ιδέα της πραγματοποίησης αυτής της εκδήλωσης.

Απ’ τον συγχωριανό μας κο Δημήτριο Ντόντορο λάβαμε την παρακάτω επιστολή (με την παράκληση να δημοσιευτεί), μέσω της οποίας εκφράζει την διαφωνία του για άτομα που βραβεύτηκαν και τα οποία ήταν «διορισμένα» απ’ την Χούντα των Συνταγματαρχών την περίοδο της μαύρης για την Ελλάδα επταετίας 1967-1974.
Στιγμιότυπο απ' την εκδήλωση του Αυγούστου

Το sirrakiotis.blogspot.com δημοσιεύει την επιστολή αυτή που εκφράζει την άποψη του συγχωριανού μας, με επιφύλαξη, αλλά και την επισήμανση ότι τα άτομα αυτά που διορίστηκαν τότε απ’ την χούντα, ουδεμία σχέση είχαν με το πολιτικό σύστημα που επικρατούσε (απλά διορίστηκαν γιατί κάποιος έπρεπε να κυβερνήσει σε τοπικό επίπεδο). Ιστορικά και μόνον, πιστεύουμε πως δικαίως τιμήθηκαν, όλοι όσοι τιμήθηκαν απ’ τους φορείς του Συρράκου και διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η επιστολή είναι η κάτωθι:

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ….

Η βράβευση κάποιων που έχουν προσφέρει στα «κοινά», είναι μια πράξη ηθικής αμοιβής γι αυτόν που βραβεύεται και ορθώς αυτές οι βραβεύσεις έχουν γίνει θεσμός σε όλες τις χώρες του κόσμου!
Το θέμα όμως είναι ποιον βραβεύεις, γιατί τον βραβεύεις
και ποτέ τον βραβεύεις.
Μαθαίνοντας όμως για κάποιες βραβεύσεις που έγιναν για πρώην κοινοτάρχες της κοινότητας Συρράκου, ως ΅Συρρακιώτης
αλλά και ως πολίτης αυτού του τόπου, «βγήκα από τα ρούχα μου»!
Συγκεκριμένα - και γνωστό είναι σε όλους-, ότι μετά την μεταπολίτευση, κανένας τοπικός άρχοντας που διορίστηκε από την Δικτατορία των Απριλιανών Συνταγματαρχών, ούτε δικαιώθηκε αλλά ούτε τιμήθηκε από την πολιτεία!
Και πώς να τιμηθούν άλλωστε άνθρωποι που υπηρετήσαν την «κατάλυση της δημοκρατίας», μέσω ενός τυρρανικού καθεστώτος, όπως ήταν η επταετής δικτατορία και ακόμη,  είναι γνωστό σε όλους πως και οι πλάκες που υπάρχουν σε όλες τις νομαρχίες και τους δήμους, δεν μνημονεύουν αυτούς που υπηρέτησαν επί δικτατορίας.
 Έτσι λοιπόν έπρεπε να γίνει και στην  συγκεκριμένη περίπτωση της
βράβευσης των κοινοταρχών του Συρράκου.
Και ερωτώ σαν καλόπιστος σχολιαστής και πολίτης ,ποιού ή ποιών  πρόταση και ιδέα ήταν η βράβευση των χουντικών  κοινοταρχών ωμού με τους διατελέσαντες δημοκρατικά εκλεγμένους;
Και τελικά ποιο είναι το μήνυμα προς τους νέους και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς για την χώρα; Τιμήστε τους συνεργάτες της χούντας;
 Ε όχι πια, όλα έχουν ένα όριο και η αντίφαση αυτή εάν δεν κρύβει κάτι άλλο, είναι ολωσδιόλου αντιδημοκρατική και προσβάλει κάθε Συρρακιώτη αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη.
Τέλος θέλω να επισημάνω πως η απόφαση και η βράβευση αυτή, σχολιάζεται δυσμενώς, τόσο από τους Συρρακιώτες, όσο και από απλούς πολίτες στα καφενεία!

Το μόνο που μπορούμε να πούμε τελικά είναι ντροπή και πάλι ντροπή!!!

ΣΗΜ: Η παραπάνω επιστολή εστάλη προς δημοσίευση στην εφημερίδα “ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΡΑΚΟΥ” ,αλλά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ για άγνωστους λόγους


            ΝΤΟΝΤΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
           ΑΞ/ΚΟΣ Ε.Α.                           
           Διωγμένος και καταδικασμένος από την δικτατορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου