Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μέτρα για τον ΧΥΤΑ, ζητάει ο Γιάννης Αργύρης και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Βορείων Τζουμέρκων



Τον εντοπισμό των αιτιών που προκαλούν την μόλυνση στο Ελληνικό εξ αιτίας του ΧΥΤΑ ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Βορείων Τζουμέρκων» και ο επικεφαλής της Γιάννης Αργύρης.




Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, εμμέσως πλην σαφώς έχει γίνει παραδεκτό ότι ο εργολάβος άδειασε τα νερά από τον βιολογικό καθαρισμό στο λαγκάδι ενώ όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση αυτό έγινε περισσότερες από μία φορές.
Η παράταξη ζητά από την Περιφέρεια Ηπείρου να προχωρήσει άμεσα στον εντοπισμό των αιτιών που έχουν προκαλέσει τη ρύπανση όπως και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
«Διαφορετικά, αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, να σταματήσει άμεσα η εναποθέτηση απορριμμάτων και οι αρμόδιοι να ψάξουν σε βάθος χρόνου, τόσο για τα αίτια της διαρροής όσο και για τις παρεμβάσεις αποκατάστασης. Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν άνθρωποι, περιβάλλον, οικονομία, στο βωμό των όποιων χειρισμών.
Και αν κάποιοι υποστηρίξουν ότι ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα για το ΧΥΤΑ, δε φταίνε γι αυτό οι πολίτες. Φταίνε οι πολιτικοί και, επειδή αυτές τις μέρες όλοι οι παλιοί πολιτικοί δείχνουν μετανιωμένοι και ζητάνε την εμπιστοσύνη του κόσμου, είναι ευκαιρία να δείξουν ότι παραδέχονται τα λάθη τους στην πράξη και όχι με λόγια.
Ας παραδεχτούν ότι κατασκεύασαν το ΧΥΤΑ σε λάθος θέση, μπροστά στην Ιερά Μονή Τσούκας, σ ένα χώρο γεμάτο πηγές και στη λεκάνη απορροής της Λίμνης Παμβώτιδας και του Αράχθου, που σε συνδυασμό με την «προβληματική» κατασκευή, που αναδείχθηκε από την δοκιμαστική λειτουργία του, κατέστη επικίνδυνος.
Ας προχωρήσουν στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων και ενός ΧΥΤΥ σε σωστή θέση, για να μην επαναληφθούν τα λάθη του Ελληνικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: Epirus Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου