Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επίλογος στην στυγερή δολοφονία της άτυχης Συρρακιώτισας Καίτης Δούβλη - Γκαρτζονίκα

Το σπίτι που διεπράχθη το στυγερό έγκλημα, στο κέντρο των Ιωαννίνων


Επτά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, συνελήφθησαν οι πέντε από την Ασφάλεια Ιωαννίνων

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων έβαλαν τη σφραγίδα τους στην εξιχνίαση του πιο στυγερού εγκλήματος που έχει σημειωθεί στα Γιάννινα τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τη δολοφονίας της 67χρονης Καίτης Δούβλη, στην πλατεία Πάργης, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, μαρτυρίες και πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν συμπλήρωσαν το παζλ, οδήγησαν στην ταυτοποίηση και των επτά δραστών, φυσικών και ηθικών αυτουργών και ήδη οι πέντε από αυτούς έχουν συλληφθεί.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για πολυμελή σπείρα αλλοδαπών, υπήκοοι Γεωργίας, που γνωρίζοντας ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές διαμερίσματος που άνηκε στην ιδιοκτησία της. Αφού την οδήγησαν προσχηματικά στο διαμέρισμα για να το ελέγξουν την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει από ασφυξία.
Σήμερα συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τα δύο στην Τρίπολη, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες ενώ αναζητούνται μία ακόμη γυναίκα κι ένας άνδρας.
Να σημειωθεί ότι μετά την τέλεση του εγκλήματος όλοι οι δράστες είχαν κλείσει τα κινητά και έφυγαν από τα Γιάννινα, ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν κι άλλοθι.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας 25χρονος, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, μαζί με τον 32χρονο και την 37χρονη που έχουν συλληφθεί, το απόγευμα της 02-05-2012, εμφανίστηκαν στο θύμα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να νοικιάσουν το κενό διαμέρισμα που βρίσκεται δίπλα στην οικία της. Αφού εισήλθαν μέσα, μαζί με την 67χρονη, την έδεσαν με μονωτική ταινία στα πόδια, στα χέρια και στo λαιμό, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θάνατό της.

Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι όπου διέμενε η 67χρονη και προσπάθησαν να παραβιάσουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν κρυμμένο στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.
Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες (φυσικοί αυτουργοί) ενήργησαν κατ' εντολή και καθ' υπόδειξη των υπολοίπων τεσσάρων (ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί), με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή από την οικία της 67χρονης. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς οι δράστες ενεργούσαν στοχευμένα και είχαν εξασφαλίσει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος, αλλά και σχετικές με την οικονομική της κατάσταση.
Οι δύο από τους δράστες είχαν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για άλλα αδικήματα, όπως κλοπές ενώ ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Δημήτρης Τσακνάκης στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε θέλησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη σημειώνοντας ότι οι δείκτες εγκληματικότητας στην περιοχή δεν είναι ανησυχητικοί.
ΠΗΓΗ: Epirus post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου