Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στο Συρράκο, το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας - Πραμάντων


Παρότι στην Ελλάδα διανύονταν οι τελευταίες ήμερες του προεκλογικού αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές, με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το  Σεμινάριο – Εργαστήριο με θέμα: «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας - Πραμάντων στις 3, 4 και 5 Μαΐου 2012, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στα Πράμαντα και στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Βορείων Τζουμέρκων.
Το σεμινάριο στο οποίο έλαβαν μέρος άνω των 60 δασκάλων και καθηγητών, απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, στους εκπαιδευτικούς του Δικτύου και σε μέλη άλλων Κ.Π.Ε.
Την 2η μέρα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες η προγραμματισμένη  επίσκεψη στο Συρράκο όπου ο Συρρακιώτης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας (και εκ των υπευθύνων παραγωγής των εκπομπών «Εν Χορώ www.enxoro.gr και «Ορίζοντας» www.orizontas.org ), μαζί με τον αρχιτέκτονα κ. Μιχάλη Αράπογλου εισηγήθηκαν το θέμα «Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Συρράκο (Ανάγνωση χώρου)».
Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στον πανέμορφο μοναστήρι της Κηπίνας.
Ακολούθησαν εισηγήσεις στο Συνεδριακό Κέντρο Συρράκου των Συρρακιωτισσών,  Αθηνάς Ζιώγα με θέμα «Σύγχρονες επεμβάσεις προστασίας παραδοσιακών οικισμών στην Ελλάδα» και κας Μαρίας Ζαλοκώστα, Αναπληρώτρια υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Κόνιτσας – Πραμάντων με θέμα «Παρουσίαση εναλλακτικής διδακτικής προσέγγισης παραδοσιακού οικισμού μέσα από το παιχνίδι: Περιβαλλοντικό μονοπάτι στην Πυρσόγιαννη».
Το Σεμινάριο περιελάμβανε επίσης εργαστήριο λιθογλυπτικής και ξυλογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου