Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα, στα Τζουμέρκα, Γιάννενα και Άρτα
Σπείρα αλλοδαπών Αλβανών, με σωρεία διαρρήξεων στα Τζουμέρκα, εξαρθρώθηκε απ' την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

Πετροβούνι, Κέδρος και Άγναντα στα "πληγέντα" χωριά των ΤζουμέρκωνΕξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που είχε διαπράξει τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον (15) διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας.
Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές, προχθές (15-01-2013) έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 32, 23, 30, 25, 22 και 31 ετών, μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» τα Ιωάννινα και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε διάφορα χωριά των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας καθώς και σε προάστια της πόλης των Ιωαννίνων, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές.

Μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκε η δράση τους και στην περιοχή των Τζουμέρκων, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες: ...

-διάρρηξη κατοικίας στο Πετροβούνι Ιωαννίνων την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.
 
-διάρρηξη σπιτιού στο Πετροβούνι Ιωαννίνων την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.
 
-διάρρηξη σε δύο σπίτια στο χωριό Κέδρος την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.

-διάρρηξη σε ταβέρνα στα Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.
 
-διάρρηξη σε οπωροπαντοπωλείο στα Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
 
-διάρρηξη σε ψησταριά στα Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ποτά.
 
-διάρρηξη σε καφενείο την 10/11-01-2013 στα Άγναντα Άρτας, από όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.

Παράλληλα έχουν ταυτοποιηθεί εγκληματικές ενέργειες απ’ την σπείρα και σε διάφορες άλλες περιοχές όπως προάστια Ιωαννίνων (κυρίως Ανατολή), στο Μαντείο Δωδώνης καθώς και σε ορεινά χωριά της Περιφερειακής ενότητας Άρτας.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες κρυψώνες μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων μεταξύ των οποίων πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα, μεγάλο μέρος των οποίων αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους. 
Επίσης, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας καθώς και για την ταυτοποίηση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων – τιμαλφών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου