Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτών για την έκδοση ψηφιακών δίσκων CD και DVD με συλλεκτικό ένθετο


Το συγκρότημα των αδερφών Γεροδήμου απ’ την Κηπίνα Καλαρρυτών

Με το κλαρίνο ο αείμνηστος Γιώργος, στο λαούτο ο Γιάννης και

στο βιολί ο Νίκος


Μια αξιόλογη προσπάθεια για την έκδοση μιας συλλογής παλιών τραγουδιών  και φωτογραφικού υλικού απ’ τους μουσικούς των Καλαρρυτών καθώς και υλικού απ’ τα παλαιότερα πανηγύρια του χωριού ξεκίνησε απ’ τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Καλαρρυτών .
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απευθύνει έκκληση τους συγχωριανούς τους Καλαρρυτινούς και όποιον άλλον διαθέτει παλαιό υλικό απ’ τα προαναφερόμενα να το διαθέσει στον Σύλλογο με την μορφή του δανεισμού, ώστε να αρχειοθετηθεί και να αξιολογηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής: 

Αγαπητοί φίλοι. 
Με απόφαση του συλλόγου μας γίνεται μια προσπάθεια έκδοσης μιας συλλογής που θα περιέχει CD, DVD καθώς και ένθετο στα οποία θα περιληφθούν μουσικές και τραγούδια του χωριού μας, φωτογραφίες, βίντεο και ιστορικά στοιχεία για τη μουσική παράδοσή μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων. 
Οι ηχογραφήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο. Αυτό όμως που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι "παλιό υλικό" δηλαδή φωτογραφίες, βίντεο, ηχογραφήσεις, κασέτες, γλέντια και πανηγύρια των περασμένων ετών στα οποία ακούγονται ή απεικονίζονται μουσικοί του χωριού μας. Εδώ είναι που πρέπει να πάρει μέρος ο καθένας μας. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο αρχείο σας θα θέλαμε να το δανείσετε στο σύλλογο για τον εμπλουτισμό αυτής της έκδοσης. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των ενθυμίων σας γιατί θα γίνονται πιστά αντίγραφα αυτών και τα πρωτότυπα θα σας επιστρέφονται αμέσως. Ακόμα κι αν κάτι είναι σε άσχημη κατάσταση π.χ. μια κασέτα που δεν ακούγεται καλά θα γίνεται προσπάθεια αναδόμησης και επιδιόρθωσης στο μέγιστο δυνατό. Ο καθένας μας έχει στο αρχείο του κάτι από τα παλιά ίσως ξεχασμένο ή ακόμα και κατεστραμμένο και είναι κρίμα να χαθεί έτσι.
Είναι καιρός να διασώσουμε ότι μπορούμε από την μουσική και χορευτική μας παράδοση και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας.
Ο σύλλογος σας ευχαριστεί εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του συλλόγου (ειδικότερα στους Βασίλη Μπακαγιάννη - 6978890553 και Θάνο Ρούμπο - 6947525864).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου