Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Α.Ο. Καλαρρυτών. Μια ομάδα απ' τους Καλαρρύτες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων που αγωνίζεται στην ΕΠΣ. Λάρισας



Η ποδοσφαιρική ομάδα των Καλαρρυτών που εδρεύει στην Λάρισα

 Ιδρύθηκε το 1997 και αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ.Λάρισας

Πλειάδα ποδοσφαιριστών της έλκουν την καταγωγή τους απ' τους Καλαρρύτες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων


Λίγοι θα είναι αυτοί απ’ τους ποδοσφαιρόφιλους των Ιωαννίνων οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι η τοπική Ενότητα των Καλαρρυτών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, εκπροσωπείται από ποδοσφαιρική ομάδα η οποία αγωνίζεται όχι όμως στα τοπικά πρωταθλήματα των Ιωαννίνων αλλά σε αυτό της Λάρισας. Και αυτό συμβαίνει για 15 χρόνια τώρα με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Φυσικά και η ομάδα των Καλαρρυτών έχει πλέον καθιερωθεί στην ποδοσφαιρική συνείδηση των Λαρισαίων φιλάθλων, σαν μια ομάδα απ’ τα Τζουμέρκα που ιδρύθηκε όμως στην Λάρισα λόγω της εκεί μετεγκατάστασης πολλών συμπατριωτών μας απ’ την ...
πανέμορφη παραδοσιακή Κοινότητα των Καλαρρυτών.
Η ομάδα με την καλύτερη μέχρι τώρα σεζόν του 2001
Το ποδοσφαιρικό Σωματείο των Καλαρρυτών αναγνωρίστηκε το 1997 απ’ την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Από εκείνη την περίοδο και έως σήμερα η ομάδα αγωνίζεται ανελλιπώς στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣ Λάρισας.
Σαν βασικότερο στόχο η ίδρυση αλλά και η συμμετοχή της ομάδας των Καλαρρυτών έχει το να συσπειρώσει την αθλητική νεολαία της περιοχής  που έλκουν κατά κύριο λόγο την καταγωγή τους απ’ τους Καλαρρύτες και μέσω της ομάδος να προβάλλουν τους πανέμορφους Καλαρρύτες σε όλον τον Θεσσαλικό κάμπο.
Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των Καλαρρυτών ανέκαθεν, και ειδικά οι κτηνοτρόφοι λόγω της γεωλογικής διαμόρφωσης και ευκολότερης πρόσβασης ξεχειμώνιαζαν στον Θεσσαλικό κάμπο με αποτέλεσμα οι κυριότερες οικιακές εστίες τους να έχουν δημιουργηθεί εκεί και μικρότερες στα Γιάννενα.
Η ομάδα των Καλαρρυτών κατάφερε την περίοδο 2000 – 2001 να ανέβει κατηγορία και να αγωνίζεται για τρία χρόνια περίπου στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣ. Λάρισας. Μάλιστα την πρώτη κιόλας χρονιά της ανόδου της στην μεσαία κατηγορία διεκδίκησε με αξιώσεις την άνοδό της στην Α΄ τοπική κατηγορία και την έχασε κυριολεκτικά στο νήμα.
Η ομάδα των Καλαρρυτών όπως αγωνίστηκε στο περισινό πρωτάθλημα
Μετά την πάροδο τριών ετών παρουσίας στην Β΄ κατηγορία υποβιβάστηκε στην μικρότερη , και έκτοτε αγωνίζεται ν’ ανέβει. Μετέχει στον 
3ο όμιλο της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Λάρισας. Η πορεία μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν κρίνεται ικανοποιητική μιας και κύριος στόχος της ομάδος είναι να αγωνίζονται παιδιά απ’ τους Καλαρρύτες και να προωθούν με αυτό τον τρόπο το «ευ αγωνίζεσθαι»
Αξίζει να τονίσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδος στην πλειοψηφία τους είναι απ’ τους Καλαρρύτες και αυτό από μόνο του προσδίδει μια επιπλέον δυναμική στην ομάδα μιας και αγωνίζονται για το πολυαγαπημένο τους χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου