Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Βράβευση Συρρακιωτών στην κοπή της πίτας του Ηπειρώτη



 Με μεγάλη λαμπρότητα η "Κοπή Πίτας του Ηπειρώτη" στο ΣΕΦ.

Μεταξύ των βραβευθέντων για τον πολιτισμό και την ευποιία, δύο Συρρακιώτες.

Ποιοί σύλλογοι εκπροσώπησαν τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, με τα χορευτικά τους



Με τη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτέλεσε και φέτος  μια τρίωρη γιορτή που ανέδειξε  την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.

Ξεχωριστή η συμμετοχή στην εκδήλωση, σε μία από τις ενότητες της, Ποντιακών Συλλόγων από την Ήπειρο, αλλά και την Αττική, που πλημμύρισαν  το Σ.Ε.Φ. με ποντιακούς χορούς και τραγούδια, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν τον Πόντο με την Ήπειρο.

Πλήθος  κόσμου παρευρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στην κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη ...
Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση, προβολή οπτικοακουτικών υλικών ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.
Ο Ελευθέριος Γείτονας με τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής
Το δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ κάλυψε απευθείας την εκδήλωση, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τρεις (3) ώρες την εκδήλωση της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε και σε επανάληψη επανάληψη την ίδια ημέρα, Κυριακή προς Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, προκειμένου να την παρακολουθήσουν, λόγω διαφοράς ώρας, και οι Απόδημοι Ηπειρώτες και Έλληνες της Αμερικής και του Καναδά, αλλά και όσοι από την Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία και Ασία, δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν την απευθείας μετάδοση.
Ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης αποτέλεσαν και οι βραβεύσεις Πολιτισμού και Ευποιίας όπου δύο Συρρακιώτες και μέλη του Συνδέσμου Συρρακιωτών  τιμήθηκαν στην εκδήλωση απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής για την δράση τους από διαφορετικά μετερίζια ο καθένας τους.
Απ' την βράβευση του Δημήτρη Γιαννιώτη
Πρόκειται για τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα κο Ελευθέριο Γείτονα για την προσφορά του στον χώρο της εκπαίδευσης και των γραμμάτων, και τον σύγχρονο ευεργέτη του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθηνών για την δωρεά διαμερίσματος στον Σύνδεσμο, στο κέντρο της Αθήνας , κο Δημήτριο Γιαννιώτη και για το πνεύμα της ευεργεσίας, τις μέρες που η οικονομική κρίση αγγίζει όλους τους Έλληνες.
Όσον αφορά τους συλλόγους απ' τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων που παρευρέθησαν με τα χορευτικά τους τμήματα στην μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση, ήταν ο Σύλλογος Κατσανοχωριτών Ιωαννίνων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας "Τα Πράμαντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου