Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η «6η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων» στην Παραμυθιά



6η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων

Πετυχημένη αντιπροσώπευση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με την δημοτική θεατρική ομάδα "βορείως" 

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23-11-2012) και το Σάββατο (24-11-2012) η «6η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων» που οργάνωσε και για φέτος η ΘΕΑ ΤΟ εατρική Εταιρία Ανάπτυξης Τέχνης & Οράματος) στην Παραμυθιά, προσελκύοντας ανέλπιστο πλήθος κόσμου.
Την Παρασκευή η Πατρινή Θεατρική Ομάδα «Ρεφενέ» παρουσίασε την ξεκαρδιστική παράσταση τις «Χαμηλές Πτύσεις» και «Η ζωή μετά» του Αρκά και το Σάββατο, σε δύο συνεχόμενες παραστάσεις, οκτώ θεατρικά σχήματα παρουσίασαν τα δικά τους θεατρικά δεκάλεπτα χαρίζοντας ποικίλα συναισθήματα στον κόσμο που παρακολουθούσε. 

Μεταξύ των ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων που συμμετείχαν ήταν και η Θεατρική Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής "βορείως" του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Οι «βορείως» συμμετείχαν με δεκάλεπτο σκετς (Ο Οδυσσέας) απ’ το έργο του Γιάννη  Ξανθούλη «Τα σκουπίδια».

Ο συνδετικός κρίκος, που υποστηρίζονταν από ερασιτέχνες ηθοποιούς της...
ΘΕΑΤΟ, ήταν ο μεγάλος λαϊκός ήρωας του θεάτρου σκιών, ο Καραγκιόζης και η παρέα του, που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν και κάποια σατυρικά σχόλια της σημερινής ζοφερής ελληνικής πραγματικότητας. Την παράσταση υποστήριζε ζωντανή μουσική κομπανία, χρωματίζοντας με καθοριστικό τρόπο την όλη προσπάθεια..Η Καραγκιοζοπαρέα αρχικά εμφανίστηκε πίσω από τον μπερτνέ, σε μια απομίμηση του θεάτρου σκιών, ο οποίος σύντομα υποχώρησε για να περάσουμε στον τρισδιάστατο θεατρικό χώρο του άπλετου φωτισμού και του χρώματος, σηματοδοτώντας το πέρασμα «Από τη Σκιά στο Φώς» που ήταν και το κεντρικό σύνθημα της όλης φετινής εκδήλωσης.
Η αφίσα της εκδήλωσης στην Παραμυθιά
Η περσινή μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την πρωτοποριακή πολιτιστική εκδήλωση,  έκανε την ΘΕΑΤΟ  να μπούνε φέτος στην επίπονη προσπάθεια (για όλες τις θεατρικές ομάδες) για δύο συνεχόμενες παραστάσεις, ώστε κάθε φίλος θεατής να μπορέσει να παρακολουθήσει την παράσταση. Παρά την πρόβλεψη το θέατρο πλημύρισε κατά κυριολεκτικό τρόπο και στις δύο παραστάσεις ώστε αρκετοί δεν μπόρεσαν τελικά να μπούνε και από τους οποίους ζητάει ταπεινά συγνώμη.
Η ΘΕΑΤΟ ευχαριστεί και συγχαίρει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στη 
6η Θεατρική Συνάντηση, οφείλει δε ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Σουλίου και το Συμβούλιο της «Αρωγής» για την σημαντική υποστήριξη που παρείχαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος ,καθώς και στον Ο.Λ.ΗΓ. (Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας). Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της στον κόσμο της Παραμυθιάς αλλά και σε όλους αυτούς που ήρθαν από μακρύτερα και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.
Αν η μεγάλη ανταπόκριση αποτελεί δικαίωση των κόπων ταυτόχρονα αποτελεί και μια βαριά υποχρέωση για συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου